Editura Evenimentul si Capital

Revolta halatelor albe continuă. Sindicaliștii din Sănătate vor opri activitatea în spitale

Membrii Sanitas opresc lucrul miercuri, între orele 08.00 și 10.00.
Autor: | | 2 Comentarii | 461 Vizualizari

Cele două mari federații sindicale din sistemul sanitar, Sanitas și Hiprocrat, au anunțat că săptămâna aceasta vor avea loc greve de avertisment cu oprirea activității. Una va fi miercuri, cealaltă vineri

Federațiile Sanitas și Hipocrat au început protestele de aproape o lună. Dacă până acum angajații din sistemul sanitar s-au rezumat la a purta banderole, care să le arate nemulțumirea față de politica dezastruoasă dusă de autoritățile centrale, săptămâna aceasta protestele se acutizează.

Sanitasul oprește lucrul miercuri

Primii care vor opri lucrul vor fi sindicaliștii de la Sanitas. Miercuri, 19 octombrie, între orele 08.00 – 10.00, ei vor înceta activitatea. Intervalul orar ales este unul extrem de aglomerat în unitățile sanitare. Spre exemplu, în spitale, în acest interval se fac vizitele și se face raportul de gardă. Practic, se întâlnesc echipele care au lucrat noaptea cu cele care lucrează ziua, așa că încetarea activității va avea un impact major.


FOTO: Sindicaliștii de la Hipocrat opresc activitatea vineri, între orele 13.00 și 15.00 „La asta trebuie să se gândească guvernanții care ne plimbă cu vorba de atâtea luni. Solicitările noastre cu salarizarrea corectă a personalului TESA și calcularea sporurilor la salariul actual n-ar fi însemnat prea mulți bani în plus de la buget, dar niciunul dintre ei, nici de la Ministerul Sănătății, nici de la cel al Muncii și nici de la cel de Finanțe, nu ne-au dat un răspuns concret. Nu spun „da, domnule, o să modificăm din data de”. Ne plimbă cu vorba”, a explicat, pentru EVZ, Marius Sepi, vicepreședinte al Federației Sanitas.

Hipocrat întrerupe vineri activitatea

Grevă de avertisment vor avea și sindicaliștii de la Federația Hipocrat. Ei vor opri lucrul vineri. „Deşi există discuţii susţinute cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cel al Muncii, promisiunile de rezolvare a revendicărilor noastre nu înseamnă soluţionarea în fapt, aşa că protestul anunţaţ îşi urmează cursul, iar data de 21 octombrie va însemna pichetarea Ministerul Sănătății și întreruperea activității timp de două ore, între 13.00 şi 15.00”, a anunțat Ion Cotojman, preşedintele Federaţiei Sindicale Hipocrat. Și intervalul ales de sindicaliștii de la Hipocrat este important, pentru că atunci se întâlnesc, practic, oamenii din două ture, așa că și impactul acesteia va fi major.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Sănătate

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate