Editura Evenimentul si Capital

La Grădinița 222 s-a instaurat dictatura

Autor: | | 0 Comentarii | 820 Vizualizari

EVZ relatează de două zile despre neregulile sesizate la Grădinița bucureștenă 222. Excursia s-a ținut, părinții copiilor rămași nu au fost informați corect dacă unitatea de învățământ va fi deschisă sau nu, mulți preferând să-și țină copiii acasă pe 3 mai. În acest context, directoarea Romanescu tună, fulgeră și amenință. În schimb, reclamațiile părinților curg!

„Este adevărat ce ați scris: nu a existat nici un afiș, (n.r. – care să informeze părinții copiilor rămași acasă), nu a știut nimeni că grădinița este deschisă în data de 3 mai. În plus, pe cei care au venit, i-a ținut în sala de festivități și nu în cea de clasă. Se poate vedea pe camerele de supraveghere.

Acum o interesează foarte tare numele părintelui care a făcut reclamația, face investigații, ne întreabă pe toți. Dacă ați vedea-o cum țipă la noi când este nervoasă!”, ne-a relatat un tată revoltat.

Părinții susțin că sunt amenințați 

„Anii aceștia s-au făcut o mulțime de reclamații la primărie, la inspectorat sectorului 1 și la cel general, dar nu s-a rezolvat nimic. Directoarea Sofia Romanescu continuă să conducă discreționar! Din cauza ei, pentru că i-a făcut tot felul de șicane, una dintre educatoare va pleaca… și-a cerut transferul.

Este vorba despre educatoarea de la grupa mare, Luiza Ioniță, una dintre cele mai vechi, cu o activitate de 20 de ani, cu toate gradele”, ni s-a plâns o mămică. 

„Are un tupeu fantastic, mulți părinți se feresc să ia atitudine, le este frică pentru că se gândesc la copii, la repercusiuni! Multora li s-a spus verde în față: Nu-ți convine, ia-ți copilul... Chiar dacă este vorba despre o instituție publică și este dreptul părintelui care aparține cu domiciliul de această unitate de învățământ!”, ne-a spus alt părinte.

„Vă dau în judecată!”

Am vrut să aflăm și punctul de vedere al conducerii Grădiniței 222, dar directoarea Sofia Romanescu ne-a luat-o înainte! Pe un ton dur, s-a interesat cum poate trimite un drept la replică. I s-a explicat că o poate face pe adresa de e-mail a secretariatului sau pe cea a autoarei.

„Cu dânsa o să mă întâlnesc în instanță!”, a șuierat Sofia Romanescu! Până la închiderea ediției, punctul de vedere nu a sosit!

„O să luăm măsurile care se impun!”

În jurul prânzului, am încunoștiințat pe inspectorul Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar General al Capitalei, despre zecile de reclamații care au început să apară, dar și despre atitudinea directoarei față de EVZ.

Acesta ne-a declarat următoarele: „Am sunat-o la prima oră (n.r. – pe directoarea grădiniței) și i-am cerut să-mi prezinte scris o notă, în contextul celor apărute în articolul de astăzi (n.r. – ieri), pentru că noi nu putem să lăsăm presa să aștepte în zadar atunci când relatează despre niște cazuri concrete. I-am fixat ora 15 să-mi trimită această informare. Precizez că am înștiințat, deja, și conducerea inspectoratului școlar. O să văd despre ce este vorba, mai ales că au apărut aceste elemente de noutate, că amenință părinții și că menține o tensiune în relația cu ei și cu dumneavoastră, media. Noi nu putem să privim cu indiferență toate acestea și după ce vom cerceta situația, vă asigur că vom lua și măsurile care se impun!”, a conchis oficialul.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Educaţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate