Editura Evenimentul si Capital

UPDATE Gigi BECALI a sperat să scape, astăzi, din închisoare. Tribunalul Constanţa se pronunţă vineri, 3 aprilie

Gigi Becali
Autor: | | 22 Comentarii | 3641 Vizualizari

George Becali a ajuns, în această dimineață, la Tribunalul Constanţa, unde va afla dacă va fi eliberat condiţionat din penitenciar, după ce magistraţii vor analiza contestaţia procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) faţă de decizia Judecătoriei Medgidia de a admite cererea de eliberare a omului de afaceri. Procurorul de caz a spus că Becali nu merită eliberarea, în timp ce Gigi a declarat în fața judecătorilor că pușcăria a fost „cea mai frumoasă perioadă din viața mea”. Instanța a rămas în pronunțare.

 

UPDATE- 19:45 Tribunalul Constanţa a decis, cu puţin timp în urmă, să amâne pronunţarea în cazul cererii lui George Becali de liberare din penitenciarul Poarta Alba. Magistraţii vor răspunde, în data de 3 aprilie, şi contestaţiei DNA faţă de decizia Judecătoriei Medgidia, din 6 martie, de liberare a lui Gigi Becali. 

„Mi-e rușine de ce am făcut înainte, caut mântuirea. Eu sunt de acum Gheorghe Becali. Și nu mai țin minte nimic, că sunt Gheorghe”, a spus latifundiarul, duminică, la biserica din Pipera. Săptămâna trecută, Gigi Becali a beneficiat de 5 zile de libertate.

Astăzi, Becali a fost adus la Tribunalul Constanța în jurul orei 9.00 și a așteptat preț de 45 de minute ca să intre în sala de judecată.

Avocata a cerut ca cele două dosare să se contopească, pentru că Becali trebuie să se opereze în Germania.

Procuror DNA: ”Lucrările pe care le-a scris George Becali nu sunt de cercetare științifică, chiar dacă penitenciarul le-a recunoscut. Judecătorul trebuie să decidă dacă sunt, sau nu, lucrări științifice, în baza cărora s-ar reduce pedeapsa. Cele 185 de zile pe care le-ar fi câștigat prin realizarea așa ziselor lucrări scrise și a muncii la Academia Hagi trebuie recunoscute de judecător. E o discriminare între un deținut obișnuit și Becali, care a avut un regim favorizat în penitenciar. Un deținut obișnuit nu a avut condiții să scrie și chiar dacă ar fi scris, nu s-ar fi considerat că lucrările sunt științifice. Sau nu ar fi avut posibilitatea să muncească la Academia Hagi. Considerăm că petentul nu poate fi eliberat. Conduita altruistă la care se tot face referire o avea și înainte de condamnare. Considerăm că nu sunt întrunite condițiile obiective și subiective pentru eliberarea lui George Becali”.

Avocata lui Gigi Becali: ”Clientul meu a avut un comportament deosebit în penitenciar. A fost recompensat de 11 ori și nu a fost sancționat niciodată în penitenciar. A păstrat legătura cu familia.  A beneficiat de două permisii în care condamnatul a respectat regulamentul.  Cer instanței să respingă speculațiile procurorului DNA, poate fi eliberat”.

Gigi Becali: ”Am adus o carte a mea în care mulțumesc judecătorilor că m-au condamnat. A fost cea mai folositoare perioadă din viața mea. Cartea asta despre Athos v-o las dumneavoastră. Sunt lucrări făcute cu inima și cu sânge, cu sculat noaptea când aveam ideile. Eu înainte nu citeam deloc. Nu-mi plăcea. A doua carte despre Steaua este o lucrare extraordinară. Dacă o carte este editată, înseamnă că e științifică. Așa zice lumea și să înțeleagă și ziariștii din sală. Mi-e rușine că sunt la închisoare pentru că sunt bătrân. Trei sferturi din deținuți sunt tineri. Din toți cei opt oameni de atunci, când s-a furat mașina, doar eu sunt la închisoare. Ăia sechestrați sunt liberi. Pentru abuz în serviciu am fost considerat că sunt pericol pentru ordinea publică. Faptele sunt de acum 17 ani, când eu eram un nimeni. Dacă eu sunt acuzat că am furat 900.000 de euro, și între timp am dat ajutoare de 30 de milioane de euru, se cheamă că sunt pericol public? Infracțiunea de dare de mită de la Cluj: dacă Doboș de la Universitatea Cluj mă șantaja, într-un fel are doi ani cu suspendare. Și uite unde am ajuns eu. Am aici, din partea Episcopiei Tomisului, care spune că sunt de acord să vin la biserică duminica, îmi trimit și mașina. Am și recomandări de la Academia Hagi, cu cât de bine m-am purtat acolo. Sunt tâlhari împotriva cărora nu se face contestație, dar procurorul face împotriva mea. Asta e discriminare. Pe 24 sau 27 martie ar fi trebuit să fiu operat în Germania.  Așa i-am spus profesorului care a venit în România”.  Gigi Becali depune la dosar definiția lucrării științifice, lista cărților pe care le-a scris în pușcărie, recomandările de la Academia Hagi.

Dosarul Becali

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate