Gheorghe Ştefan a demisionat de la şefia PDL Neamţ

Gheorghe Ştefan a demisionat de la şefia PDL Neamţ

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a demisionat, miercuri, din funcţia de preşedinte al PDL Neamţ, dar nu şi din partid, după ce a aderat la Fundaţia Mişcarea Populară, el fiind înlocuit la conducerea PDL Neamţ cu primarul din Taşca, Alexandru Drăgan, potrivit Mediafax.

Vicepreşedintele PDL coordonator al regiunii nord-est, deputatul Ioan Bălan, a declarat că Gheorghe Ştefan a demisionat, miercuri, din funcţia de preşedinte al PDL Neamţ, dar nu şi din partid.

El a spus că preşedinte interimar al PDL Neamţ a fost numit primarul din Taşca, Alexandru Drăgan.

"Din discuţiile avute cu vicepreşedinţi ai organizaţiei judeţene şi municipale s-a conturat ideea unei echipe închegate la Neamţ", a spus Bălan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vicepreşedintele PDL a mai declarat că noua echipă de conducere a PDL Neamţ îşi propune ca la alegerile europarlamentare să obţină un scor electoral "spre 20 la sută", în condiţiile în care o parte dintre liderii partidului aderă la PMP.

Ioan Bălan a precizat că în regiunea nord-est PDL îşi propune să obţină la alegerile europarlamentare un scor electoral apropiat de cel obţinut la alegerile parlamentare din 2012 pe fondul "unor dezertări" spre PMP.

"Astăzi, unii înţeleg să plece din partid cu uşa, cu geamul. Partidul este însă un vehicul care nu este afectat dacă mai coboară cineva pentru că este capabil să-şi găsească resurse pentru a continua mersul ascendent", a apreciat deputatul democrat liberal.

Primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan a anunţat, sâmbătă, că s-a înscris în Fundaţia Mişcarea Populară, conform unui comunicat al Partidului Mişcarea Populară (PMP).

"Mişcarea Populară este proiectul lui Traian Băsescu, iar eu am fost permanent un susţinător al proiectelor sale. Am respectat mereu foarte mult faptul că Traian Băsescu a reuşit să salveze România, ducând nava cu bine la cheu pe timp de furtună", a spus primarul Ştefan, citat în comunicat.

În comunicat se suţine că "primarul Ştefan a precizat că nu are ambiţii politice neîmplinite, sau dorinţe pentru funcţii de orice fel, ci îşi doreşte să lase ceva în urmă şi să sprijine tineri care să ducă proiectele importante mai departe".