Editura Evenimentul si Capital

Între VIAŢĂ şi MOARTE | Un bărbat a optat pentru SINUCIDERE ASISTATĂ | GALERIE FOTO

Un om care a ales între VIAŢĂ şi MOARTE
Autor: | | 0 Comentarii | 1343 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Înconjurat de familie și prieteni, el ar putea fi orice tată care se bucură de o masă în oraş. Dar la 16 ore de când fotografia a fost făcută, Jeffrey Spector s-a sinucis la o clinică elveţiană, spunând copiilor care aveau inimile frânte: “Ştiu că plec prea devreme”.

Bărbatul care avea 54 de ani, se temea că tumoarea inoperabilă care creştea pe şira spinării, l-ar fi putut lăsa paralizat de la gât în jos în orice moment, informeză dailymail.co.uk.

Imposibil de a concepe un viitor prins în propriul său trup sau dependent de alţii, omul de afaceri de success a descries sinuciderea ca fiind “opţiunea cea mai puţin rea”.

Jeffrey a spus că familia sa l-a îndemnat să nu se omoare, dar a călătorit la clinica pentru sinucidere asistată din Zurich, alături de soţie şi copii.

Familia a avut o ultimă masă împreună, înainte ca el să ia o doză fatală de barbiturice.

Soţia, Elaine, împreuna cu cele 3 fiice ale lor, au spus că ultima noaptea a fost foarte dureroasă, fiind toate într-o stare de doliu, dar că au susţinut şi respectat decizia lui Jeffrey 100%, ca o familie: “Jeffrey şi-a  încheiat viața cu demnitate și având control, aceasta fiind dorința lui copleșitoare."

În mod inevitabil, povestea lui Jeffrey Spector va alimenta dezbaterea asupra problemei de drept la moarte în Marea Britanie, în special pentru că starea lui nu a fost considerată a fi o boală terminală.

Tumoarea înfășurată în jurul coloanei vertebrale nu putea să fie îndepărtată și amenința să-l paralizeze de la gât în jos, lăsându-l pe Jeffrey să trăiască având tetraplegie.

Într-un interviu final elocvent și emoţionant de la Zurich, el a spus: "Am vrut controlul etapelor finale din viața mea. Am fost o persoană în formă și sănătosă și viața mea a fost dată peste cap. Ceea ce a început ca durere de spate în anul 2008, în curând s-a dezvoltat într-o boală care m-a condus la a trebui să iau cea mai îngrozitoare decizie”.

Spector nu era speriat de moarte, dar perspectiva paraliziei permanente era de nesuportat. A ales sinuciderea, mai debrabă decât să traiască sub o ameninţare constantă.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Divertisment

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate