Editura Evenimentul si Capital

Generația Millennials nu se lasă salvată

Generația Millennials? E de rău!
Autor: | | 0 Comentarii | 197 Vizualizari

Cercetările confirmă: Generația Millennials nu se lasă salvată. 80% din pacienți ar putea fi tratați prin schimbări ale stilului de viață. Mai grav este că obezitatea nu îi îngrijorează pe tineri.

Reprezentanții generației Millennials (tineri cu vârste între 18 și 34 de ani), deși au acces la o gamă largă de informații, nu se preocupă de starea lor de sănătate actuală și iau măsuri doar în cazuri de urgență, după ce s-au tratat ...„după ureche”! Pe de altă parte, neconștientizarea pericolelor ascunse în alimente se reflectă asupra stării lor de sănătate viitoare. Prin urmare, aceștia știu că stilul de viață ultra-activ le poate induce apariția unor afecțiuni precum diabet sau obezitate, continuă să adopte o dietă dezechilibrată și un stil de viață fără limite. Ce e de făcut?  Prof. Marc Pignitter, de la Universitatea de Nutriție din Viena, ține în această perioadă, în România, o serie de conferințe despre nutriție. Iată câteva constatări ale sale. Veștile nu sunt tocmai bune!

Grăsimile din dietă: prieteni sau inamici.

„Calitatea de consum a uleiurilor din comerț care sunt stocate în sticle de plastic, sunt atât de influențate de efectele luminii și ale căldurii încât după o lună de depozitare nu mai sunt recomandate pentru consumul alimentar, proprietățile nutritive dispărând complet ”,  spune dr Marc Pignitter, în cadrul prezentării despre sănătatea generației viitoare.

Conform unui studiu, mulți dintre reprezentanții Millennials evită să meargă la medic fie din teama unui diagnostic greșit, fie că nu au timpul necesar pentru o programare. Pe de altă parte, medicul, neștiindu-i istoricul medical, poate aborda în primă fază generalist afecțiunea cu care pacientul se prezintă. Este nevoie de conștientizarea necesității unei diete echilibrate și este cât se poate de adevărat că tinerii din ziua de astăzi  nu cunosc alimentele pe care le mânăncă. De aceea este nevoie de informare și educare continuă.

Prezentarea  doctorului Marc Pignitter face parte dintr-o serie de sesiuni pe tema alimentației sănătoase în România. Printre problemele abordate s-au numărat: consumul excesiv de grăsimi, caracteristic populației din Europa de Est, precum și incidența crescută a obezității la copii și cum impactează sănătatea generației viitoare.

 Un alt subiect atins este epidemia de alergii și din ce cauze mâncarea consumată poate  face mai mult rău decât bine în anumite cazuri. „Nu trebuie să considerăm că orice aliment, mai ales uleiul, pe care îl cumpărăm este în continuare sănătos, doar pentru că îl luăm de pe raft. La fel, dacă îl depozităm acasă în bucătărie, unde este cald, acest ulei se oxidează și nu mai poate fi considerat un aliment sănătos.” a declarat dr Marc Pignitter.

Dacă generația ante Millennials prefera să petreacă timpul liber în restaurante de lanț tip fast-food, generația actuală mizează pe ieșirile la restaurante cu chefi renumiți ce prepară meniuri cu burgeri și cartofi prăjiți cu parmezan numai buni de postat pe rețelele de socializare. 80% din cei chestionați consideră că medicul ar trebui să le adreseze în timpul consultației întrebări legate de obiceiul de alimentație, dorindu-și un sfat specializat de nutriție pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate.

În cadrul evenimentului, o serie de medici de prestigiu din țară și din străinatate și-au exprimat îngrijorarea cu privire la starea de sănătate a tinerilor și copiilor din ziua de azi.

„Este îngrijorător faptul că unui școlar îi este rușine să vină la școală cu pachet de acasă și preferă să își cumpere cartofi prăjiți de la fast-food-ul de lângă școală. Consider că este necesar ca la orele de dirigenție să fie educați în privința unei nutriții echilibrate, eu cel puțin îi informez când vin la consultație”,   a declarat unul dintre medicii de familie invitați la eveniment.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Sănătate

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate