„Generalul” atacă la baionetă calificarea la Euro 2016

„Generalul” atacă la baionetă calificarea la Euro 2016

Naționala României a început pregătirea meciului crucial cu Finlanda, ce se va disputa, joi, pe „Arena Națională”

Naționala României joacă, joi, meciul care o poate duce la Campionatul European din 2016, găzduit de Franța.

„Tricolorii” întâlnesc Finlanda, de la ora 21.45, într-un anonimat total, pentru că jocul de pe „Arena Națională” se va disputa cu porțile închise, ca urmare a sancțiunii impuse de UEFA.

Prima reprezentativă are nevoie de un succes cu nordicii și de minimum un egal în ultima etapă a Grupei F, în Insulele Feroe, pentru a-și câștiga dreptul de participare la turneul final. O înfrângere cu Finlanda ar complica serios calculele și ar putea trimite România la un posibil baraj.

Ne puteți urmări și pe Google News

Finlanda trage ultimul cartuș

„Alb-albaștrii” vor veni la București deciși să-și joace ultima carte. Finlandezii au șanse matematice de a termina campania pe locul al 3-lea, iar visul se poate îndeplini cu un succes în fața României și cu o victorie la Helsinki, contra Irlandei de Nord.

„Tricolorii” au susținut, ieri, la Mogoșoaia, primul an trenament sub comanda lui Anghel Iordănescu, iar selecționerul a vorbit despre jocul crucial de joi.

De negăsit un fundaș dreapta

„Sunt cele mai importante două jocuri din această campanie, pentru că de rezultatul lor depinde calificarea la Euro. Întâlnim un adversar care a câștigat șase puncte în ultimele meciuri și care a ajuns în situația de a spera la poziția a treia”, a spus „Generalul”.

Tehnicianul a invocat și problema timpului foarte scurt pe care-l are la dispoziție.„Este greu să pregătești o campanie într- o săptămână, cum spunem noi scurtă. Sunt jucători care ajung luni seara, după un meci de campionat, după drum, marți este zi de refacere pentru ei.”

O mare problemă pentru selecționer este postul de fundaș dreapta. Iordănescu a trebuit să apeleze la Alexandru Mățel, dar și la Paul Papp, jucător care nu mai prinde prima echipă a Stelei. „Am căutat în toată divizia”, a spus Iordănescu.