Gaudeamus-topul neoficial al vânzărilor

Gaudeamus-topul neoficial al vânzărilor

Ieri, la finalul Târgului Internațional Gaudeamus, editurile s-au bucurat de vânzările bune și de un public numeros. „Pas cu pas”, volumul autobiografic semnat de Klaus Iohannis, a înregistrat un record.

Vânzări mari, 750 de evenimente, invitaţi de marcă și un public mai numeros decât anul trecut se înscriu în bilanțul Târgul Internaţional Gaudeamus 2014 ce și-a închis ieri porțile. Surpriza evenimentului a fost lansarea, încă din prima zi a Târgului, a cărții pre ședintelui Klaus Iohannis, „Pas cu pas”, la editura Curtea Veche Publishing. Volumul autobiografic a marcat și un record: s-a vândut în aproximativ 8.000 de exemplare, iar primul tiraj a fost epuizat încă din prima zi. Reprezentanții editurii Curtea Veche Publishing au declarat pentru EVZ că, pe lângă volumul președintelui, în top se adaugă cele șase titluri noi din colecția de „Cărți Regale”.

Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, dar și laureații Premiului Nobel pentru Literatură, Haruki Murakami şi Orhan Pamuk, s-au numărat printre cei mai solicitați scriitori ai evenimentului. În topul provizoriu alcătuit de Editura Polirom și Cartea Românească s-au înscris Haruki Murakami, „Bărbați fără femei”; Orhan Pamuk, „Casa tăcerii” și Alina Mungiu- Pippidi în dialog cu Vartan Arachelian, „Tranziția. Primii 25 de ani”. Editura Cartea Românească notează Seria de autor „Gheorghe Crăciun”- „Acte originale/Copii legalizate și Mecanica fluidului”; Eugen Negrici „Emanciparea privirii. Despre binefacerile infidelității” și Cătălin Mihuleac „America de peste pogrom”.

„Jocurile Foamei“, în top

Ne puteți urmări și pe Google News

Din top trei alcătuit de Editura Humanitas nu lipsesc Pleșu, Liiceanu, Patapievici, „O idee care ne sucește mințile”; Amza Pellea, „Să râdem cu Nea Mărin” și audiobook- ul: Mihai Eminescu, Poezii - selecție și lectură de Andrei Pleșu. La secțiunea Fiction, cele mai multe vânzări le-a înregistrat un laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, Patrick Modiano, cu „Micuța Bijou” și „Strada Dughenelor întunecoase”.

Topul Editurii Nemira este condus de „Jocurile Foamei”, de Suzanne Collins, Stephen King cu „Dr. Sleep” și Valentin Nicolau, cu „romanul „Basmania” (cartea 1).