Editura Evenimentul si Capital

Gaudeamus: topul celor mai căutate cărți

125.000 de vizitatori au trecut pragul Târgului organizar la Romexpo
Autor: | | 0 Comentarii | 743 Vizualizari

Târgul Internațional de Carte s-a încheiat, iar editurile fac acum un top 3 al celor mai bine vândute volume

Peste 125.000 de vizitatori au trecut, în 2015, pragul Gaudeamus, cu 8.000 mai mulți decât anul trecut. Votul publicului a desemnat volumul „Biblia pierdută”, de Igor Bergler, drept cea mai căutată carte a târgului. Romanul este deja tradus în engleză. În cele două luni de când a fost publicată, a depășit 25.000 de exemplare vândute. Următoarele clasate la RAO au fost „Ordinea Mondială”, de Henry Kissinger și „Moda. Istoria completă”, de Marnie Fogg.

La Curtea Veche Publishing. „Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996-2015” de Emil Hurezeanu, urmat de „Comfort Food”, de Jamie Oliver, „Săvârșin. Detaliul”, de Principesa Margareta și Principele Radu ai României.

La Editura Polirom: „Doi ani, opt luni și douăzeci și opt de nopți”, de Salman Rushdie, urmat de „Du-te și pune un străjer”, de Harper Lee, și „Ucenicul arhitectului”, de Elif Shafak.

La Editura Cartea Românească: „Imperiul fetelor bătrâne” de Liliana Corobca, pe locul doi sunt cele două cărți din seria de autor dedicată scriitorului Gheorghe Crăciun — „Compunere cu paralele inegale” și „Scriitorul și puterea”, iar pe locul trei „Sesiunea de toamnă”, de Eugen Negrici.

La Grupul Editorial Corint. Ediția Nobel a cărții „Dezastrul de la Cernobîl. Mărturii ale supraviețuitorilor”, de Svetlana Aleksievici ocupă primul loc, iar pe al doilea este „Siria. De ce s-a înșelat occidentul” de Frédéric Pichon, urmate de „Singur în Damasc. Viața și moartea spionului israelian Eli Cohen” de Samuel Segev.

La Editura Humanitas. Mircea Cărtărescu, „Solenoid”, cu peste 1.000 de exemplare vândute, Lucian Boia, „Mihai Eminescu, românul absolut. Facerea și desfacerea unui mit.”, Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu cu „Dialoguri de duminică. O introducere în categoriile vieții”.

La Humanitas Fiction. Eric-Emmanuel Schmitt, „Femeia în fața oglinzii”, Evgheni Vodolazkin, „Laur”și Michel Houellebecq, „Supunere”.

La Grupul Editorial All : „Al treilea cimpanzeu”, de Jared Diamond, „Psihologia pozitivă”, de Charlotte Style.

La Editura Litera: „Lupta mea. Cartea întâi: Moartea unui tată”, de Karl Ove Knausgård, „O cale îngustă spre nordul îndepărtat” de Richard Flanagan; locul trei este ocupat de cărțile de colorat pentru adulți, „Grădina secretă” și „Pădurea fermecată”.

Copiii și tinerii au ales și ei

Editurile își educă de pe acum cititorii de mâine. Iată ce au ales copiii și tinerii. Curtea Veche Publishing: „Carol I. Primul și cel mai mare Rege al românilor” de Adrian Cioroianu și Andrei Radu. All: „Pisicile războinice. Cartea III, Pădurea secretelor”de Erin Hunter. Litera Mică. Cărțile seriei „Descendenții” de la Disney: „Insula pierduților”, „Povestea filmului” și „Cartea de vrăji a lui Mal”. RAO: Enciclopediile Larousse: „Spune-mi DE CE?”, „Spune-mi UNDE?”, „Prima Enciclopedie Larousse”, „Marea carte a invențiilor”. Grupul Editorial Corint: „Prințesa mecanică”, de Cassandra Clare; iar la Corint Junior „Berlin. Focurile din Tegel” de Fabio Geda și Marco Magnone.

Știri pe scurt

● Muzeu închis. Palatul Voievodal Curtea Veche din București, va fi închis închis în vederea realizării unor lucrări de consolidare, începând din această lună. Observațiile astronomice programate pentru restul anului vor fi reluate la Casa Filipescu Cesianu din Calea Victoriei nr. 151.

● Bal caritabil. Fundația Balul Vienez de la Timișoara organizează ediția a IV-a a Balului Vienez în orașul de pe Bega. Aceasta se va desfășura la 26 noiembrie, de la ora 19:00, în Sala Teatrului Național din localitate. Scopul acestui proiect este acela de a ajuta 450 de copii, tineri și vârstnici din orașul Timișoara.

● Teatru, unică reprezentație. La Sala Atelier a Teatrului Național din București se va juca, pe 3 decembrie, ora 20.00, într-o unică reprezentație, „Apărarea lui Socrate de Platon”, spectacolul Teatrului de Stat al Greciei de Nord, în regia lui Dimos Avdeliodis.

● Tur special. Muzeul Național de Artă al României organizează sâmbătă, ora 12.00, vizita cu ghidaj gratuit în expoziția „Gustave Marissiaux. O poetică a privirii”, deschisă în Sălile Kretzulescu.
Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate