Editura Evenimentul si Capital

În atenția lui Traian Băsescu: Nu Florian Coldea, ci Klaus Iohannis e protectorul lui Petre Tobă | ROMÂNIA LUI CRISTOIU

Ion Cristoiu
Autor: | | 4 Comentarii | 5102 Vizualizari

Luni, 22 august 2016, Viorel Barbu, președintele Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), a declarat pentru Agerpres că din 3 august 2016 o comisie a CNATDCU, alcătuită din trei specialiști, verifică suspiciunile de plagiat în cazul tezei de doctorat a lui Petre Tobă. Potrivit lui Viorel Barbu, Comisia își va prezenta Raportul în jur de 3 septembrie 2016. Raportul Comisiei care va propune păstrarea sau retragerea titlului de doctor în cazul lui Petre Tobă, va fi supus aprobării Consiliului General al CNATDCU.

Cu aproape un an în urmă, în noiembrie 2015, sub semnătura Emiliei Jercan, site-ul Press One a dezvăluit că peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei cu care Petre Tobă a obținut titlul de doctor la Universitatea Națională de Apărare sunt copiate din alte lucrări de specialitate sau de pe Internet. Materialul de presă a arătat că la bibliografie Petre Tobă a trecut Apud pe post de autor. S-a făcut mare haz de chestia asta, unică în istoria producțiilor provenite de la ceea ce se cheamă inteligența omenească. Eu însă, la vremea respectivă am atras atenția că folosirea lui apud într-o lucrare de doctorat e o rară excepție. Ce înseamnă folosirea lui apud? Să zicem că eu fac o lucrare de doctorat despre Waterloo. Din jurnalul lui Napoleon de la Sfînta Elena eu dau un citat nu din original, ci dintr-o carte despre Napoleon apărută în România. O lucrare de doctorat se presupune că e rodul unei cercetări proprii. În aceste condiții, o lucrare de doctorat precum cea despre Waterloo nu poate apela la un citat citat de alții, ci la sursa originală, fie și pentru că un alt autor ar putea denatura textul inițial. Din acest punct de vedere ar fi fost normal ca Petre Tobă să citeze direct sursa și nu sursa citată de un alt autor.

Tot luni, 22 august 2016, presa a consemnat și Viorel Barbu a confirmat asta că de la Comisia de etică a Universității de Apărare s-a primit un punct de vedere potrivit căruia teza de doctorat a lui Petre Tobă nu e un plagiat. Viorel Barbu s-a grăbit să susțină că acest punct de vedere e doar consultativ pentru Comisie. Distinsul, mîncător de plagiatori, n-a răspuns însă la două întrebări legitime:

 • Cum se face că abia acum după un an, o comisie de specialiști analizează lucrarea lui Petre Tobă?
 • De ce dracu are nevoie de o lună o comisie de trei specialiști pentru a verifica dacă o lucrare e plagiată sau nu? Press one a indicat autorii din care a copiat masiv Petre Tobă. Ce fac ditamai trei specialiștii timp de o lună de zile? Dacă cele 250 de pagini sunt sau nu plagiate se verifică în cîteva zile, hai, cel mult o săptămînă, admițînd că specialiștii au nevoie de zile întregi de somn după efortul uriaș cerut de punerea față-n față a unor texte pentru a vedea dacă sunt sau nu identice.
 • Suspectînd în punctul de vedere al Universității de Apărare un prim pas către decizia potrivit căreia Petre Tobă n-a plagiat și, prin urmare, nu trebuie să demisioneze din Guvern, Traian Băsescu s-a grăbit să vadă în asta dovada că ministrul de Interne e protejat de Florian Coldea.

  Habar n-am ce știe Traian Băsescu despre relația dintre Florian Coldea și Petre Tobă. Nu-i exclus ca Petre Tobă să fie protejat de Florian Coldea. Dar dacă se pregătește o albire a lui Petre Tobă prin intermediul CNATDCU, în nici un caz asta, albirea, nu poate fi rezultatul protecției din partea lui Florian Coldea. Prim adjunctul SRI e prea mic pentru a putea face asta. În realitate, alt cineva, mult mai important e protectorul lui Petre Tobă. Acest protector a reușit să amîne timp de un an o operațiune atît de simplă cum e verificarea suspiciunii de plagiat în cazul tezei lui Petre Tobă. Acest protector va reuși, dacă suspiciunile se confirmă, să-l scoată basma curată pe Petre Tobă. Ei se numește Klaus Iohannis!

  ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

  Despre acest protector am scris anul trecut pe cristoiublog. ro trei texte: Klaus Iohannis- Protectorul lui Petre Tobă?! postat în 29 noiembrie 2015, Cînd Klaus Iohannis denunță revoltat Plagiatul. Plagiatul lui Victor Ponta, desigur, nu al lui Petre Tobă! postat în 30 noiembrie 2015 și Din ciclul Un alt fel de politică, adică Un alt fel de banditism. Azi: Cum l-au salvat pe Petre Tobă Înalții săi protectori, postat în 4 decembrie 2015.

  Pe 29 noiembrie 2015 scriam:

  „La interviul de la Realitatea tv a avut loc următorul dialog între Rareș Bogdan și Dacian Cioloș: «Realizator: Domnul ministru Tobă, ministrul de interne, un ministru foarte important al cabinetului dumneavoastră, a fost acuzat astăzi de plagiat. Aţi vorbit cu dânsul pe această temă? E vorba doar de acea prefaţă scrisă de un coleg de-al domniei sale? Ştiţi detalii despre acest lucru? Aţi luat legătura cu dânsul? Dacian Cioloş: Nu ştiu detalii. Ştiu ce mi-a spus dânsul, deci ştiu opinia şi poziţia dânsului. Am cerut şi ministrului educaţiei, Adrian Curaj, să vină cu o analiză cât mai repede în urma consultării comisiei de etică, care are această responsabilitate, şi vreau să am o claritate cât mai obiectivă, nu să mă bazez pe ce îmi spun doar unul sau altul înainte de a-mi exprima un punct de vedere în calitate de prim-ministru. Însă un lucru este foarte clar: criteriul de integritate rămâne un criteriu esenţial şi prioritar, peste care nu o să treacă nici primul ministru, de la prim-ministru în jos. Deci ne-am asumat integritatea şi va rămâne acest obiectiv un obiectiv prioritar. Dar nu pot să judec un om, până când nu am elementele obiective. Cum aţi spus, domnul Tobă are versiunea dânsului şi vreau să văd în ce măsură aceste lucruri se confirmă sau se infirmă.»

  Cum adică, Dacian Cioloș așteaptă să aibă „elementele obiective”? Cine să i le ofere? Și cine să-i confirme sau să-i infirme acuzațiile aduse lui Petre Tobă?

  Aceste acuzații nu vizează o realitate ascunsă, complicată, care solicită o anchetă aprofundată. Cele două lucrări puse față-n față și subliniate cu roșu sunt „elementele obiective” pe care le au toți cei care știu să citească.

  Se presupune că și Dacian Cioloș știe să citească. Deci le are deja. Prin urmare, chiar dacă faimoasa Comisie dependentă de Guvern va concluziona că Petre Tobă n-a plagiat, pentru opinia publică plagiatul ministrului e indiscutabil.

  Loading...
  Pagina 1 din 2  Alte articole din categoria: Opinii EVZ

  evz.ro
  libertatea.ro
  rtv.net
  wowbiz.ro
  b1.ro
  cancan.ro
  infoactual.ro
  unica.ro
  fanatik.ro
  dcnews.ro

  LASA UN COMENTARIU

  Caractere ramase: 1000
  
  CITEŞTE Şi
  Tema zilei
  08:10 IMAGINILE unui DESTIN NEMERITAT! Cum arăta BAGAJUL cu care Regele Mihai a plecat din România - Foto 07:52 Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai ajunge miercuri în România 11:58 SCANDAL la PRIVEGHIUL Regelui Mihai! Două TELEVIZIUNI naționale se CEARTĂ lângă SICRIUL monarhului 08:08 Traian Băsescu LOVEȘTE fără MILĂ Casa Regală. Declarația care a UIMIT pe toată lumea 15:41 Nepoata NECUNOSCUTĂ a Regelui Mihai. O poveste cu PRINȚESE 20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 18:28 REGELE MIHAI a fost ULTIMUL MOȘTENITOR AL BIZANȚULUI, EPISCOP și membru pe viață al SINODULUI BOR 18:27 VIITORUL statut al CASEI REGALE a fost explicat PE ÎNŢELESUL TUTUROR de un avocat cunoscut 18:23 Înmormântarea Regelui după apusul soarelui este perfect ortodoxă 17:26 Principesa Margareta, ATACATĂ EXTREM de un politician: „Cucoană, opreşte-te” Sursa criticilor? BANII 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ 13:25 A fost Regele Mihai șantajat de ruși? România lui Cristoiu 12:06 DECIZIA Casei Regale ESTE CLARĂ. Nu există ALTĂ VARIANTĂ 19:32 ANUNȚ de la Principele Nicolae. Cum va participa la înmormântarea bunicului său, Regele Mihai. Încă așteaptă...

  Articole salvate