Editura Evenimentul si Capital

Gabriela Szabo s-a înscris astăzi în cursa pentru președinția Comitetului Olimpic și Sportiv Român

Gabriela Szabo
Autor: | | 0 Comentarii | 812 Vizualizari

După ce acum două zile, Mihai Covaliu (președintele Federației Române de Scrimă – campion olimpic la sabie în 2000) și-a depus candidatura la funcția supremă a forului nostru olimpic, astăzi, la ora 12, cu numai trei zile înaintea epuizarii termenului legal, a venit rândul fostului ministru al Tineretului și Sportului, campionana olimpica la atletism, Gabriela Szabo (Sydney – 5.000 m) să depună actele necesare pentru alegerile conducerii COSR, programate în data de 15 noiembrie.

 

Însoțită de un grup numeros de susținere, din care nu au lipsit Cristian Gațu, Mihai Leu, Vali Caciureac Ionescu, Monica Roșu, Dumitru Graur, Nicoleta Grasu, Oana Pantelimon, Rodica Mateescu, multiplii campioni și medaliați olimpici și mondiali, personalități marcante din lumea sportului nostru cel de toate zilele, Gabriela Szabo și-a depus oficial candidatura la președinția COSR. Chiar și fostul președinte demisionar, Alin Petrache, a ținut să marcheze, prin prezență, evenimentul.

''Pentru mine este o mare onoare că astăzi mi-am depus candidatura pentru președinția COSR, pentru una dintre cele mai importante funcții din sportul românesc. Mi-am depus această candidatură cu speranța că echipa sportului românesc va face din nou performanță și va aduce din nou aur pentru România. Sunt de aproape 30 de ani în sportul românesc, de la vârsta de 13 ani. Am crescut în sport, respir sport și îmi doresc foarte tare ca tânăra generație să-mi calce pe urme, să muncesc pentru ei și pentru antrenorii lor, iar Tokyo 2020 și celelalte olimpiade să ne aducă bucurii în suflete pentru că avem nevoie. Mie îmi place performanța, îmi place excelența și din această perspectivă sunt aici unde mi-am depus candidatura'', a declarat Szabo.

Intenții reformatoare, dar un Staut învechit

''Este o competiție frumoasă, se știe că în sport competițiile sunt frumoase, dar important este ca cel mai pregătit, cu cea mai bună strategie, cu cea mai bună viziune pentru dezvoltarea sportului să câștige. Cred că în acest moment am cea mai bună strategie pentru revitalizarea sportului din România. Am experiență managerială, fie la nivel național, fie la nivel internațional și CV-ul meu mă recomandă pentru această funcție importantă în sportul românesc'', a adăugat Gabriela Szabo, ministru al Tineretului și Sportului între 5 martie 2014 și 17 noiembrie 2015.

Conform statutului COSR, Comisia de Etică urmează să verifice dosarele candidaților urmând să înainteze un raport Comitetului Executiv al COSR, care va decide  pro sau contra, cunoscut fiind că una dintre cele opt condiții de admitere este aceea  ca pretendentul să fi fost practicant al sportului de performanță sau antrenor de performanță, cu rezultate pe plan intern și international.

Președintele și ceilalți membri din conducere vor fi aleși în data de 15 noiembrie de cei aproximativ 120 de membri ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Fiecare membru deține între 1 și 4 voturi, în funcție de participarea la Jocurile Olimpice. Compoziția dreptului de vot prevede o valoare nominală de 4 voturi  pentru federațiile naționale sportive olimpice care au participat la trei dintre ultimele șase ediții ale Jocurilor Olimpice, 3 voturi au celelalte federații naționale sportive olimpice, care nu au participat la trei dintre ultimele șase ediții ale Jocurilor Olimpice, două voturi dețin federațiile naționale sportive neolimpice, recunoscute de CIO, un vot  federațiile naționale sportive neolimpice, nerecunoscute de CIO, ca și sportivii olimpionici și olimpici, personalități din federațiile olimpice, membrii persoane fizice și organisme sportive.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Sport

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate