Editura Evenimentul si Capital

Gabriela Firea: Vom susţine în cel mai scurt timp în faţă Parlamentului proiectul de Lege a Capitalei

Autor: | | 1 Comentarii | 926 Vizualizari

Primarul Capitalei a explicat că proiectele care vizează dezvoltarea Bucureştiului şi a zonelor limitrofe nu sunt la ora actuală corelate, iar o nouă Lege a Capitalei ar duce la o reglementara unitară, la o dezvoltare coerentă şi sinergică a oraşului.

Primarul Capitalei a mai explicat , în etapă actuală, este nevoie de completarea informaţiilor pentru Municipalitatea poată avea o baza de date actualizată cu toate proprietăţile publice şi private din Bucureşti şi cu toate elementele care ţin de infrastructură edilitară. “Avem alături de noi instituţii precum Ministerul Mediului, Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării, care au dat asigurări ne vor sprijini în furnizarea de date care ne sunt necesare pentru definitivarea proiectului”. “În paralel cu acest demers avem de asemenea datoria promovăm o Lege a Capitalei. Am constatat cu toţii Bucureştiul s-a dezvoltat până acum haotic şi din acest motiv anumite zone din Bucureşti şi-au pierdut identitatea. Noi nu trebuie fim părtaşi la acelaşi tip de dezvoltare. De aceea vom susţine în cel mai scurt timp în faţă Parlamentului, proiectul de Lege a Capitalei, care răspundă nevoilor actuale ale Bucureştiului." La rândul sau, arhitectul Tiberiu Florescu a întărit ideea operaţionalizarea PUG-ului este indisolubil legată de apariţia Legii Capitalei: "Conform legislaţiei actuale, care se află la nivelul anului 2000, odată finalizat, PUG-ul nu poate intră în vigoare mai devreme de trei ani decât dacă apare Legea Capitalei".

În cadrul întrevederii, Tiberiu Florescu, reprezentantul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “ Ion Mincu”, a prezentat conceptul care stă la baza elaborării PUG-ului şi a explicat acesta este un instrument de dezvoltare esenţial pentru capitală României: "Mulţumesc Primarului General pentru oportunitatea de a prezenţa acest document strategic întregii echipe care coordonează Bucureştiul. Cum este reglementat Bucureştiul contează pentru România, pentru Bucureştiul este motorul de dezvoltare a întregii ţări. În actualul PUG am inclus proiectele deja gândite pentru Bucureşti, cum ar fi inelul median, PIDU şi conceptul strategic Bucureşti 2035. PUG-ul, orice Master Plan care propune mai multe scenarii de dezvoltare, este un instrument de dezvoltare care realizează un echilibru între interesul public şi privat. PUG-ul nu ne spune numai ce putem construi, ci şi când putem construi, care sunt efectele pe plan economic şi social. Acesta presupune, pe lângă stabilirea unor reguli clare şi a unor standarde imobiliare, mai multe obiective cu influenţe sociale, economice, culturale. Vorbim, de exemplu, despre crearea unei identităţi a cartierelor, de reglementări urbanistice specifice fiecare zone, de refacerea spaţiilor degradate sau de crearea de culoare verzi”. Edilul Şef a anunţat acest grup de lucru se va întruni lunar astfel încât echipa care elaborează Planul Urbanistic General poată livra etapizat noile reglementări, în funcţie de datele disponibile şi de urgenţă şi necesitatea acestor reglementări. Primarii sectoarelor şi-au manifestat susţinerea pentru promovarea cât mai urgenţă a PUG-ului instrument de dezvolatre pentru teritoriile pe care aceştia le administrează. Ei au subliniat este extrem de important avem în cel mai scurt timp reglementări clare şi ferme pentru dezvoltatorii imobiliari care vor investească în cartiere aibă o baza coerentă şi predictibilă. Alături de Primarul Capitalei la întâlnire au fost prezenţi viceprimarul general, arh. Tomnita Florescu, primarii şi arhitecţii celor şase sectoare ale Capitalei, membrii Comisiei Tehnice de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului (CTUAT), reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, ai Ministerului Dezvolatarii şi ai Ministerul Mediului, precum şi preşedintele Uniunii Arhitecţilor din România, doamna Ileana Tureanu.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate