Editura Evenimentul si Capital

Gabriela Firea: Până la sfârşitul anului va fi gata noul Plan Urbanistic General. Vezi unde şi ce se va putea construi în Capitală din 2018, potrivit noului PUG

Dezbatere PUG
Autor: | | 1 Comentarii | 604 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Edilul-şef al Capitalei, Gabriela Firea, spune că anul viitor Bucureştiul va avea un nou regulament de construcţii. Arhitecţii angajaţi de Municipalitate lucrează la noul plan urbanistic al Capitalei (PUG)

Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei: Am luat toate măsurile pentru Planul Urbanistic General fie finalizat cât mai urgent. Vom promova în Parlament proiectul pentru nouă Lege a Capitalei. În cadrul primei şedinţe de lucru a noii Comisii Tehnice de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului care a avut loc astăzi la sediul Primăriei Capitalei, reprezentanţii Municipalităţii alături de cei ai instituţiilor şi departamentelor implicate în elaborarea Planului Urbanistic General (PUG) au discutat despre etapele de realizare a acestui proiect şi au dezbătut elementele care stau la baza acestui document. Planul Urbanistic General este un document strategic pentru dezvoltarea oraşului care reglementează organizarea reţelei stradale, organizarea arhitectural-urbanistică, modul de utilizare a terenurilor, dezvoltarea infrastructurii edilitare, statutul juridic şi circulaţia terenurilor şi protejarea monumentelor istorice.

Gabriela Firea, Primarul General al Bucureştiului: "Planul Urbanistic General este un plan ambiţios şi strategic, vital pentru dezvoltarea Capitalei. Avem cu toţii o datorie morală şi profesională faţă de Bucureşti, de aceea este imperios necesar finalizăm până la sfârşitul acestui an PUG-ul, pentru , începând de anul viitor, acesta poată fi prezentat atât instituţiilor, cât şi mediului de afaceri şi publicului larg. Voi semna actul adiţional la contractul pe care Primăria Municipiului Bucureşti îl are cu Asocierea a cărui lider este Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" pentru a nu mai există nici un impediment în ceea ce priveşte accelerarea definitivării acestui document strategic”.

Contractul de realizare a PUG-ului este atribuit unei Asocieri de şase firme, a cărui lider este Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu". În 2012 a fost lansat concursul de soluții pentru elaborarea PUG, iar în octombrie 2013 s-a semnat un contract pentru revizuirea legii urbanistice a Bucureștiului. Cu o valoare de 35.225.000 lei (fără TVA) și un termen de implementare de 41 de luni, contractul prevedea parcurgerea a patru etape.

Planul Urbanistic al Capitalei, expirat de ani buni

Valabilitatea Planului Urbanistic General al Municipiului București a fost prelungită până în 30 decembrie 2018, conform unei hotărâri adoptate, marți, de către Consiliul General al Municipiului București. Actualul PUG a fost elaborat pentru perioada 2000 — 2010 și prelungit ulterior alți cinci ani.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate