Editura Evenimentul si Capital

Gabriela Firea face sondaj dacă să demoleze Chatedral Platza sau nu. Arhiepiscopia Romano-Catolică îi cere primarului să infirme că managerul clădirii este naşa sa de cununie

Autor: | | 1 Comentarii | 230 Vizualizari

Scandal între primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și Arhiepiscopia Romano-Catolică București. Reprezentanții bisericii o acuză pe Firea că recurge la acțiuni extreme de ocolire a legii pentru a nu se afla dedesubturile caracatiței Cathedral Plaza. Arhiepiscopia cere public ca primarul general să infirme că Daiana Voicu, managerul dezvoltatorului proiectului Cathedral Plaza, este nașa sa de la cununia civilă.

Reacția Arhiepiscopiei vine după ce Firea a cerut înlocuirea purtătorului de cuvânt al ARCB pentru comportament inadecvat pe rețelele de socializare, după ce Francisc Doboș a postat recent pe pagina sa de Facebook mai multe articole din care reiese implicarea primarului general în afacerea de milioane de euro Cathedral Plaza și legăturile de cumetrie cu Daiana Voicu, fosta șefă de la Willbrook România.

sursa+ Cancan

În replică, primarul general susţine că a cerut aviz pentru demolarea construcţiei, dar că vrea să întrebe bucureştenii dacă vor asta. Asta, deşi există o decizie definitivă şi irevocabilă care spune că imobilul trebuie demolat.

Declaraţiile primarului general Gabriela Firea privind realizarea unui sondaj în ce priveşte Cathedral Plaza au fost scoase din context, precizează PMB, atrăgând atenţia asupra faptului că demolarea unei astfel de clădiri presupune costuri de milioane de euro.

"Primarul general nu a afirmat că doreşte realizarea unui sondaj în care să întrebe bucureştenii dacă să respecte sau nu hotărârea unei instanţe, declaraţia edilului şef fiind scoasă din context. Aşa cum a reiterat în repetate rânduri primarul general, Primăria Municipiului Bucureşti respectă şi va respecta întotdeauna legea şi va lua toate măsurile legale pentru protejarea atât a banului public, cât şi a patrimoniului oraşului", se arată într-un comunicat transmis miercuri de PMB.

Potrivit aceleiaşi surse, clădirea fost edificată în baza unei autorizaţii emise de Primăria sectorului 1.

"Gabriela Firea s-a referit la faptul că, în condiţiile în care o acţiune de o asemenea amploare (demolarea unei clădiri situată în centrul oraşului, care se afla în topul celor mai înalte construcţii din Capitală, având 19 etaje + alte 4 etaje în subteran) implică o serie de costuri de ordinul milioanelor de euro, ar fi indicat ca bucureştenii să fie consultaţi dacă doresc să suporte o asemenea cheltuială, în condiţiile în care această clădire a fost edificată în baza unei autorizaţii emise de o altă autoritate locală şi anume Primăria sectorului 1", a menţionat PMB.

Totodată, afirmaţia Gabrielei Firea a fost făcută în contextul în care hotărârea emisă de instanţa de judecată obliga primarul general să emită dispoziţia de demolare, dar nu precizează pe cheltuiala cui se va face această demolare, se arată în comunicat.

"Considerăm că reducerea soluţionării unei probleme reale la simple interpretări nefundamentate, tendenţioase şi denigratoare nu reprezintă în niciun caz o abordare constructivă, adevăratul subiect fiind complet ignorat: se pare că niciuna dintre persoanele care au interpretat declaraţia primarului general nu este preocupată de faptul că ar putea plăti, alături de ceilalţi bucureşteni, o sumă colosală pentru corectarea unor erori făcute cu mulţi ani în urmă", apreciază PMB.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate