Editura Evenimentul si Capital

Funcționarii de la ANAF au încurcat-o! Procurorii DNA le-au deschis DOSAR PENAL pentru că nu au EXECUTAT hotărârea definitivă a instanței dispusă în cazul Dan Voiculescu - ICA. Reacţia trustului Intact

Dan Voiculescu ar putea fi urmărit penal, alături de funcționari de la ANAF dar și din alte instituții, în noul dosar deschis de DNA
Autor: | | 56 Comentarii | 16742 Vizualizari

Surse judiciare au precizat pentru EVZ că procurorii DNA s-au sesizat din oficiu, declanșând o anchetă penală împotriva funcționarilor ANAF care nu au efectuat toate demersurile pentru a recupera prejudiciul de 60 de milioane de euro creat statului de inculpații din dosarul Dan Voiculescu - ICA. DNA a confirmat deschiderea anchetei care privește și funcționari din alte instituții, precum și persoane condamnate la închisoare. Care a fost reacţia trustului Intact Media Group.

UPDATE: Trustul Intact Media Group a făcut anumite precizări privind afirmaţiile apărute în presă pe site-ul antena3.ro

1. Urmare a Sentinţei Penale nr. 888/A/08.08.2014 şi a deciziilor ulterioare, mai multe clădiri, printre care şi sediul Antenei 3, au fost trecute în proprietatea statului şi intabulate în favoarea acestuia începând cu dată de 23.10.2014 (aşa cum reiese şi din documentul anexat).  2. Niciun membru al familiei Voiculescu şi nicio companie la care membrii familiei Voiculescu sunt proprietari nu primesc chirie de la Antena 3 şi de la nicio altă televizune sau entitate a grupului media.  În plus, Antena 3 şi celelalte societăţi care compun grupul media au întreprins demersuri către Guvern pentru încheierea documentelor de închiriere a imobilului din Bucureşti-Ploieşti nr.25-27 şi a celui din str. Gârlei nr. 1B.  3. Reamintim, deşi este cunoscut de oricine a citit cu bună credinţă documentele depuse la instanţa care a pronunţat decizia, că sediul Antena 3 situat în sos. Bucureşti-Ploieşti nr. 25-27 nu are nicio legătură cu dosarul ICA. Acesta a fost în mod abuziv inclus în lista imobilelor confiscate. El nu a fost niciodată proprietatea Institutului de Cercetări Alimentare, a fost cumpărat de CCAI la 5 ani după momentul privatizării ICA. 4. Este absolut suprinzător cum autorii acestor denigrări nu iau în considerare nici măcar opiniile experţilor citaţi chiar de ei şi care afirmă că: ”Antena 3 are dreptul să primească despăgubirile solicitate”. Orice alte menţiuni şi comentarii are nu ţin cont de aceste evidente dovedesc reaua credinţă a autorilor acestora.

Procurorii DNA Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) s-au sesizat din oficiu privind neexecutarea de către ANAF a hotărârii judecătoreşti dată în cazul lui Dan Voiculescu în dosarul ICA, ne-a confirmat Biroul de presă al DNA informația obținută pe surse.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie s-au sesizat din oficiu cu privire la suspiciunea săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, de către funcţionari publici din cadrul ANAF, al altor instituţii şi de către persoane condamnate la pedepse privative de libertate, se arată în răspunsul dat de DNA întrebărilor formulate de EVZ.

 

Șeful ANAF, Gelu Diaconu

S-a primit și o sesizare care va fi avută în vedere în noul dosar

"Acest nou dosar penal s-a constituit în condiţiile în care hotărâri judecătoreşti definitive nu au fost executate sub aspectul  recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat. În acest context, o adresă care conţine documente referitoare la o executare silită a fost primită şi înregistrată la DNA, urmând a fi luată în considerare în dosarul penal sus menţionat. Raportat la actele procedurale ce urmează a fi efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", se arată în răspunsul de la DNA.

Reamintim că verdictul final de condamnare în procesul Dan Voiculescu - ICA a fost dat de completul de judecată din care făceau parte judecătoarea Camelia Bogdan și judecătorul Alexandru Mihalcea. Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, a primit opt ani de închisoare, în timp ce Sorin Pantiş, fost ministru, a primit o pedeapsă de şapte ani de închisoare.

Prin sentința definitivă, magistrații au dispus recuperarea prejudiciului creat statului român, de 60 de milioane de euro, dispunând confiscarea mai multor imobile aparţinând inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena şi cel al grupului de firme Grivco. De asemenea s-a pus sechestru pe mai multe conturi.

Ceartă mai veche pentru recuperarea prejudiciilor în dosarele DNA

Cu toate acestea doar aproape jumătate din valoarea prejudiciului a fost recuperată, după cum declara în noiembrie 2014 procurorul șef al DNA Laura Codruța Kovesi, într-un interviu acordat Prima TV, citat de hotnews.ro

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate