Editura Evenimentul si Capital

Fuga de România. Divorţul fiilor de părinţi e cel mai DUREROS, cum îi împăcăm?

Autor: | | 31 Comentarii | 3924 Vizualizari

Români care părăsiţi România din ce în ce mai mulţi, nu vă mai întoarceţi! Este un mesaj pe care-l citim aproape zilnic, peste tot, adresat celor care trăiesc în afara ţării sau celor care au de gând să o facă. Problema este cu ce umplem golul lăsat de ei, cu imigranţi?

Privind acest îndemn cu luciditate, nu rămâne de spus decât că sfatul e fondat şi nu poţi decât să fii de acord cu el. Însă, dacă ne gândim bine descoperim o problemă gravă, rămân familiile, concetăţenii, România,  fără vlagă.

Subînţelesul mesajului este ''să vă salvaţi voi'', fiindcă acasă e aşa cum e. Consecinţa directă a apelului este că plecând energiile cele mai bune, tinere şi calificate, ţara se scufundă, merge din rău în mai rău. Familiile îşi pierd proiecţia în viitor, dispare sau se rupe acel colţişor de sprijin reciproc dintre generaţii pe care se bazează societatea.

Apoi, oamenii care rămân, par prin comparaţie ca inerţi, neputincioşi, un pic fricoşi şi frustraţi, destinaţi să trăiască o viaţă reziduală, confuză. Aşezările umane sărăcesc şi devin triste. Iar spaţiile goale sunt umplute ori de imiganţi, ori rămân pustii, familiile se sprijină pe persoanele care-i îngrijesc, localităţile pierd din vitalitatea lor caracteristică, iar legăturile comunitare, economia, intră într-un tunel de declin, fără să se întrevadă celebra luminiţă de la capătul tunelului. Nu ajungeau divorţurile şi natalitatea scăzută: divorţul fiilor de părinţi e mult mai dureros. Multe familii au fost înjumătăţite de aceste despărţiri voluntare.

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Sfatul dat românilor de a nu se întoarce ia în considerare doar interesul lor individual, nu-i pasă de restul lucrurilor, ci gândeşte brutal: drumul meu e al meu, viaţa ta e a ta. Putem să înţelegem prioritatea alocată vieţii lor şi a reuşitei lor, dar trebuie să ţinem cont şi de efectul devastator asupra ţării, de ceea ce rămâne şi de familii, cărora i se adaugă adevărata înlocuire a poporului nostru, a copiilor noştri poate cu migranţii care vor veni, vor veni, vor veni... fără posibilitatea de a-i opri.

Ideea este că trebuie să hotărâţi a priori, pe baza unei prejudecăţi, ce veţi face mai departe. S-ar putea să fie mai bine dacă rămâneţi acolo unde vă aflaţi, adică în străinătate, poate că e mai bine să vă întoarceţi în România cu bagajul de experienţă şi poate cu cel economic pe care l-aţi acumulat, poate fi o deziluzie sau înstrăinare să trăiţi peste hotare fiindcă avantajele pe care le aveţi nu compensează pierderile pe care le suferiţi. Fiindcă peste hotare, adesea, se trăieşte mai rău decât la noi, servicii mai bune, nimic de zis, dar viaţa e mult mai dură. În orice caz, nu consideraţi alegerea voastră ca pe un pariu pierdut, fiecare caz în parte are o poveste a sa... totdeauna există ACASĂ. E frumos să pleci, însă - daţi-mi voie s-o spun - e mai frumos să te întorci.

Clasa politică, dacă ar recunoaşte meritele şi capacităţile, dacă ar încuraja în mod concret minţile cele mai capabile  încurajându-le să se reîntoarcă, facilitându-le un mediu de dezvoltare ar fi cu totul altceva. Iar dacă sunt cerute nişte drepturi cu voce tare, în prezent, nu aude nimeni, din păcate. Guvernele au aceleaşi probleme de 27 de ani: pensii, salarii, locuri de muncă, sărăcie, bătălii de tot felul, numai de bunăstarea populaţiei nu le pasă. Corect ar fi aşa mesajul: Românilor plecaţi, întăriţi-vă unde vă aflaţi, creşteţi ca pregătire dar, întoarceti-vă, oameni buni! Întoarceţi-vă să întăriţi România că tare-i şubredă!
Loading...

Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
20:41 O ultimă UMILINŢĂ pentru Regele Mihai. Legea NU INTERZICE prezența Coroanei de Oțel la funeralii 20:37 Regele Mihai. ADEVĂRUL CE TREBUIE ŞTIUT de români. Un general de Securitate L-A TRANSFORMAT DIN REGE ÎN DOMN. Mărturii istorice 19:30 Regele Mihai, ţinta unui DEMERS RUŞINOS AL PDSR, într-o IMAGINE-EVENIMENT, publicată în EVZ. Foto în articol 16:07 Dan Negru ATACĂ TELEVIZIUNEA după moartea Regelui Mihai. Prezentatorul A CEDAT NERVOS 14:59 FUNERALIILE REGELUI MIHAI. CFR Călători suplimentează trenurile spre Curtea de Argeș 13:15 Regele Mihai, regretat de liceenii din Constanța 18:00 TOP greșeli pe care să nu le faci la funeraliile Regelui Mihai. „Nu e actor ca să fie aplaudat, nu aplaudăm moartea...” 17:58 Nicolae TULBURĂ LINIȘTEA Casei Regale: „NU mă las VOI VENI ÎNAPOI” 11:58 Ultimele zile din viața Regelui Mihai. Mărturiile emoţionante ale maicilor care au avut grijă de Majestatea Sa până în ultima clipă 08:10 IMAGINILE unui DESTIN NEMERITAT! Cum arăta BAGAJUL cu care Regele Mihai a plecat din România - Foto 07:52 Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai ajunge miercuri în România 11:58 SCANDAL la PRIVEGHIUL Regelui Mihai! Două TELEVIZIUNI naționale se CEARTĂ lângă SICRIUL monarhului 08:08 Traian Băsescu LOVEȘTE fără MILĂ Casa Regală. Declarația care a UIMIT pe toată lumea 15:41 Nepoata NECUNOSCUTĂ a Regelui Mihai. O poveste cu PRINȚESE 20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ

Articole salvate