Editura Evenimentul si Capital

FTI anunță APOCALIPSA PRESEI. Jurnaliștii vor RĂMÂNE ȘOMERI. ROBOŢII vor scrie știri în curând

17-11/robot-465x390
Autor: | | 1 Comentarii | 148 Vizualizari

Superspecializarea și supertehnologizarea sunt principalele tendințe pentru viitorul presei, dar vestea cea mai proastă este că tehnologia i-ar putea trimite în șomaj nu doar pe ziariștii care nu se adaptează, ci pe toți, locul lor urmând să fie luat de roboți-jurnaliști.

Institutul Future Today (FTI) identifică tendinţele cu cel mai mare potenţial pentru anul 2018, conform Agerpres. Boţii, interfeţele vocale, fragilitatea digitală şi nivelul de notificare pot schimba modul în care se va face presă în 2018.

Boţii sunt nişte programe care execută automat anumite funcţii. Aplicaţiile acestor programe pot asigura de la setarea unei alarme, la informaţii despre starea vremii sau căutări online până la boţi ce pot întreţine conversaţii pe internet.

Boţii promit să rămână o prezenţă constantă în viitoarele raporte ale FTI. În prezent sunt peste 30.000 de boţi funcţional în social media.  Pe măsură ce se produce tranziţia de la boţii de chat către interfeţele vocale, redacţiile de presă trebuie să adopte o nouă strategie de interacţiune cu consumatorii de ştiri.

Interfeţele vocale sunt sisteme care procesează semantica şi limbajul natural, alături de datele noastre pentru anticipa ceea ce ne dorim. Dacă aţi folosit vreodată Siri, Google Now, Cortana sau Alexa, atunci sunteţi familiarizat cu intefeţele vocale. Astfel de sisteme vor pătrunde şi în redacţiile de ştiri, oferindu-le reporterilor posibilitatea de a elabora o ştire alături de o maşină inteligentă printr-o interfaţă conversaţională.

Interfeţele ambientale promit să ofere sisteme de prioritizare a acestor decizii. Aceste vor fi capabile să ia anumite decizii în locul nostru şi chiar să răspundă pentru noi în anumite situaţii, în funcţie de circumstanţe.

Sistemul Deep Linking este folosit încă de la începutul telefoanelor mobile inteligente, făcând posibilă diseminarea datelor personale la toate aplicaţiile din telefon.  Acest sistem funcţionează ca un hyperlink care îi trimite pe utilizatori la anumite ecrane din diferite aplicaţii. Există trei tipuri de DL: tradiţionale, de amânare şi contextuale. Cele tradiţionale trimit utilizatorul de la o aplicaţie sau site direct la aplicaţie, dacă aceasta este instalată. Cele de amânare ne trimit fie direct la conţinut, daca o anumită aplicaţie este instalată, fie la magazinul de aplicaţii dacă aplicaţia necesară nu este instalată. Cele contextuale asigură o informare mult mai robustă. Ne poartă de la site la aplicaţie, de la aplicaţie la site, dar şi de la aplicaţie la aplicaţie, şi pot oferi informaţii personalizate. Sistemul DL este importantă pentru piaţa media, reprezentând o modalitate prin care utilizatorii suntr încurajaţi să continue să folosească aplicaţiile de presă.

Boţii de productivitate îi ajută pe jurnalişti să-şi îndeplinească sarcinile mai eficient. Platforme precum Slack, Yammer, HipChat, Ryver, Zoom sau Skype devin componente din ce în ce mai importante ale mediului redacţional modern.

Învăţarea adaptativă poate fi folosită pentru a ajuta redacţiile de presă să deprindă aptitudinile de care vor avea nevoie în viitor.

Superspecializările vor deveni din ce în ce mai importante pe măsură ce ritmul de adoptare a noilor tehnologii în redacţiile de ştiri, iar nevoia unei forţe de muncă specializată în mai multe domenii devine vitală.  Platforme precum Udacity dezvoltă cursuri de superspecializare în diferite domenii.

Pentru al cincilea an pe lista tendinţelor se află ştirile de proximitate. Noile tehnologii pot fi programate să funcţioneze ca nişte relee de informaţii, transmiţând şi preluând informaţii de pe dispozitivele mobile şi chiar din interiorul organismului nostru, menţinându-ne conectaţi la reţeaua de informaţii.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
20:26 Stela Popescu, scene INCREDIBILE înainte să MOARĂ - VIDEO 18:52 UPDATE. Trupul Stelei Popescu, depus la Teatrul „Constantin Tănase”. Sute de oameni, APLAUZE și FLORI pentru MAREA ACTRIȚĂ 18:08 Stela Popescu. DEZVĂLUIRE DIN TRECUTUL NEȘTIUT al artistei. Foto în articol 18:08 A presimțit Stela Popescu că va muri? „Am avut trei vise...” 14:43 Stela Popescu. CE PENSIE JENANTĂ AVEA marea actriță… Vom ști vreodată să ne respectăm valorile? 14:16 Stela Popescu. Momentele de aur care au făcut-o cea mai iubită actriță de revistă din România 14:10 Ion Iliescu, foarte afectat de moartea marii actriţe Stela Popescu 13:55 Oana Pellea, MESAJ la moartea Stelei Popescu:„Putea fi salvată (...) Doamne, cât de nepăsători, indiferenți și grăbiți trecem...” 13:30 Cum își iau RĂMAS bun de la STELA Popescu colegii de la ”CONSTANTIN TĂNASE” 13:26 De ce a murit Stela Popescu, cea mai iubită actriță a românilor 13:26 Ultima înregistrare cu Stela Popescu, în urmă cu două săptămâni, alături de Dan Negru: ,,Am vorbit despre Ierusalim” 13:25 Stela Popescu. MAREA DORINȚĂ neîmplinită a actriței... 13:23 Stela Popescu. TERIBILA ÎNTÂMPLARE care i-a marcat toată viaţa. DEZVĂLUIRI EXCLUSIVE! 13:22 Stela Popescu, în ULTIMUL spectacol în care a jucat. Plină de viață, pe scenă, cu TREI zile înainte de dispariția tragică 13:07 Tamara Buciuceanu, ÎN LACRIMI după moartea Stelei Popescu: „Cel mai trist moment din viața mea” 12:50 Stela Popescu. Loredana Groza, MĂRTURISIRE la moartea marii actrițe 12:33 Stela Popescu. Actrița trăia în centrul Bucureștiului, ÎNTR-O VILĂ DE LUX 12:33 Stela Popescu A MURIT! Ce s-a descoperit pe masa artistei și ce urma să facă înainte de a înceta din viață 11:15 Stela Popescu a murit! Alexandru Arșinel este devastat: „Vai de mine” 10:45 După 61 de ani petrecuţi pe scenă, Steaua teatrului de revistă românesc s-a stins fulgerător

Articole salvate