Editura Evenimentul si Capital

Cum își ascund frații Becali AVEREA ca să nu plătească un PREJDUDICIU de 30 milioane de lei. Doar dintr-o chirie scot lunar 100.000 de euro

Victor Becali si Ioan Becali
Autor: | | 13 Comentarii | 12476 Vizualizari

ANAF nu a recuperat niciun leu de la Ioan Becali în contul prejudiciului datorat de acesta. Deși, în 2013, el susținea că are conturi și proprietăți de 55 milioane de euro, după condamnare, impresarul se dă sărac lipit

În urmă cu doi ani, Ioan Becali se lăuda că deține, împreună cu fratele său, o avere de 55 de milioane de euro. Dar fostul impresar s-a declarat lefter în fața inspectorilor fiscali. Acesta și-a ascuns conturile și proprietățile pe numle mamei, a sorei și a fiicei doar pentru a nu plăti taxe de 22,6 milioane de lei datorate statului în urma transferurilor, prin evaziune, ale unor fotbaliști. Aceste fapte i-au adus, în martie 2014, o condamnare de șase ani și patru luni de închisoare, iar lui Victor - patru ani și opt luni de temniță.


FOTO: Victor BecaliSpecialiștii în drept consultați de „Evenimentul zilei” ne-au explicat că, în ciuda acestor șmecherii, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) poate recupera prejudiciile în urma unui proces prin care să se anuleze înstrăinarea averii. Până la acest moment însă, ANAF nu a făcut acest pas.

Bogați din vorbe

Pe 4 martie 2014, Curtea de Apel București condamna opt oameni din fotbal, printre care și Victor și Ioan Becali, pentru evaziune și înșelăciune. Pe lângă pedepsele cu închisoarea, instanța stabilea și plata unor prejudicii rezultate din neplata impozitelor la stat și a dobânzilor aferente.

Sumele impuse de instanță pentru a fi plătite de cei doi frați au fost:

IOAN BECALI

● 4.180.417 dolari, contribuții fiscale care nu au fost plătite;

● 708.000 de euro, tot contribuții fiscale care nu au fost plătite;

● 1.955.373 de lei - plăți accesorii la sumele de mai sus;

VICTOR BECALI

● 1.761.667 dolari, contribuții fiscale care nu au fost plătite;

● 109.480 de lei - plăți accesorii la sumele de mai sus;

Din aceste sume, ANAF ne-a transmis că Ioan Becali nu a plătit nici măcar un leu din prejudiciul stabilit de instanțe. Asta, pentru că acesta nu are bunuri sau conturi pe numele său.

Pe numele mamei

Ioan și Victor și-au pasat mamei lor și apoi surorii banii și proprietățile, încă din 2010, odată cu începerea anchetei DNA privind transferurile.Cei doi agenți de fot baliști și-au construit averea în perioada de glorie a gene rației de aur a echipei naționale, între 1994 și 2004. Au adunat zeci de milioane de euro din comisionele din transferul fotbaliştilor echipei naţionale şi din celebrul procent de 10% pe care îl încasau din salariul fiecărui fotbalist.

O mare parte dintre proprietăţile cumpărate de fraţii Becali erau trecute încă din anii '90 pe numele părinţilor, Haralambie şi Everdichi Becali.

Contract din 1997 al unui teren cumpărat de fraţii Becali în Voluntari, teren trecut pe numele tatălui, Haralambie Becali.


Motivul pentru care fraţii Becali treceau pământurile pe numele părinţilor este de natură fiscală. Cum părinţii aveau statut de refugiat în urma deportărilor regimului comunist, Ioan şi Victor Becali plătea mai puţin la impozitul pe vilele din Pipera în care locuiau. Inclusiv, vila de pe strada Erou Nicolae din Voluntari a fost trecută pe numele mamei.

Clădirea este închiriată acum către fundaţia Junior Focus British School of Bucharest, chiria fiind în valoare de 100.000 de euro pe lună. Contractul este valabil până în 2023.

Alte proprietăţi cumpărate de fraţii Becali şi trecute pe numele mamei au fost:

Imobilul din Soseaua Pipera-Tunari nr. 39, Voluntari Imobilul situat pe strada Frăsari nr 1-3, Voluntari Imobil din Bucureşti, strada Gini Patrichi nr. 9

În ciuda faptului că și-au ascuns averea, Ioan Becali aprecia sincer, în 2013, în timpul unei emisiuni TV, că avuția sa și a fratelui este de 55 de milioane de euro.

Au refuzat moștenirea de la mamă

Pe lângă necazul pierderii mamei, odată cu decesul din 2013 al Everdichiei Becali, cei doi frați aveau o altă problemă. Odată cu decesul din familie, frații Becali urmau să intre din nou în posesia averii pe care s-au chinuit s-o ascundă pe numele mamei. Se apropia sentința defintivă în Dosarul „Transferurilor din fotbal”, iar o condamnare însemna și pierderea unei părți din avere. Prin urmare, așa cum ne-a confirmat un apropiat de-al lui Ioan Becali, impresarii au refuzat să ia parte la împărțirea moștenirii. Astfel, banii și proprietățile au ajuns în posesia surorii celor doi, este vorba de Mariana Becali.

Au renunţat şi firma de impresariat, doar pentru a nu plăti prejudiciile la bugetul de stat

Activitatea de impresariat fotbalişti a fraţilor Becali a fost făcută în numele firmei Becali Sport, agenţie pe care cei doi au făcut-o celebră în lumea sportului românesc şi nu numai. Până în 2010, cei doi fraţi au fost acţionarii societăţii.

Ioan Becali declara într-un interviu din urmă cu zece ani că se mândreşte cu agenţia de impresariat pe care a clădit-o.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X