IMAGINI INCREDIBILE cu România de acum o sută de ani. Fotoreportaj inedit

IMAGINI INCREDIBILE cu România de acum o sută de ani. Fotoreportaj inedit

România, frumoasă patrie, iubită şi lovită, dar veşnic dorită - Asta e ţara noastră, un teritoriu curios pentru străini. Mulţi au venit, ne-au pozat şi s-au minunat. În 1933, fotograful german Kurt Hielscher a realizat un fotoreportaj incredibil în care ilustra perioada interbelică.

Urmăreşte o Galerie Foto impresionantă cu România în perioada interbelică Jurnalistul a povestit în 1933 ce a văzut în România, cum i s-a părut ţara marilor domnitori şi de ce românii ar trebui să fie mândri că trăiesc pe aceste meleaguri. Fotograful german a descris România ca fiind o ţară pură, virgină, pe atunci încă neatinsă de "praful occidental". Simplitatea şi naturaleţea cu care românii îşi realizau treburile l-a impresionat pe scriitor. Sursa Foto: muzeuldefotografie.ro

“În anul 1931, am fost invitat de Guvernul român să călătoresc ca oaspete în România și să alcătuiesc o carte asemănătoare celor despre Germania, Spania, Italia, Țările Nordice etc. În ajunul călătoriei mele un scriitor cunoscut m-a întrebat cu mirare: „De ce să-ți pierzi timpul tău scump cu lucrarea aceasta? Ce-o să găsești deosebit în România?” Mulți trebuie să aibă aceeași părere. Ce puțin se știe despre această țară…” “Dar pe lângă mulțumirea pe care am simțit-o, lucrând, m-a cuprins și durerea că întreg poporul român este amenințat de un dușman crunt, căci de cultura acestei țări binecuvântate de soare se apropie norii grei ai Occidentului: praful civilizației care înăbușe orice viață plină de coloare. Unele sate au și fost învăluite; norul cenușiu acoperă tot mai mult uneltele strămoșești și coloarea veselă a costumelor, înecându-le în monocromia stinsă a modei de pretutindeni. Așa își pierde treptat, un popor cu simț artistic, străvechea sa înfățișare. De aceea am dat în aceste fotografii atâta importanță vieții populare în dauna peisajului. Mi se pare că aș putea salva astfel prin cartea mea, pentru timpurile viitoare, ceea ce încet și continuu este sortit pieririi. Fie ca o soartă prielnică să păstreze încă mult timp poporul acestor munți, văi și câmpii, în frumusețea și spontaneitatea sa.” TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:
  • Reţeaua mafioţilor care a vândut românilor carne alterată
  • Moscova cere ca Ucraina să nu adere la UE sau NATO
  • Universitatea Harvard a anunţat o descoperire EPOCALĂ, prevazută de EINSTEIN: Sfântul Graal al cosmologiei

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Descoperire controversată. Cui îi aparţine CRANIUL de EXTRATERESTRU / GALERIE FOTO
  • Jacky Kennedy în ţinută de PLAJĂ, într-un SELFIE de acum 60 de ani | FOTO
  • MISTERELE ISTORIEI: De la Triunghiul Bermudelor, la Giulgiul din Torino | GALERIE FOTO

Ne puteți urmări și pe Google News