Editura Evenimentul si Capital

Fotografiile ISTORICE care au ÎNGROZIT omenirea. Cele mai ŞOCANTE momente au fost surprinse în imagini | GALERIE FOTO

Autor: | | 0 Comentarii | 26086 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Deşi aţi crede că modificarea fotografiilor este un lucru recent, se pare că oamenii au păcălit lumea încă de la apariţia fotografiei, folosind metode creative. În galeria foto găsiţi nouă imagini celebre, care au fost regizate şi pregătite minuţios înainte de a fi făcute.

1. The Kiss by the Hôtel de Ville (1950)

Fotografia lui Robert Doisneau care surprinde un sărut spontan pe stradă, în timp ce oamenii merg nepăsători, este extreme de cunoscută.  După apariţia imaginii, în 1988, numeroase tinere au pretins că ele apar în fotografie. Una dintre a l-a acuzat pe Doisneau că i-a violat intimitatea, motiv pentru care a cerut 18.000 de dolari daune. Alta voia drepturi de autor, asftel că fotograful a fost nevoit să clarifice situaţia. El a recunoscut că fotografia a fost regizată.

2. Lunch atop a skyscraper (1932)

Bărbaţii din această fotografie par să mănânce liniştiţi şi să fumeze în timpul pauzei deasupra oraşului, pe o bară de oţel. Istoricul Ken Johnston a declarat că fotografia a fost, cu siguranţă, regizată, fiind o reclamă pentu Rockefeller Center. Deşi bărbaţii sunt muncitori adevăraţi, imaginea din fundal a fost realizată dintr-o serie de alte fotografii.

3. A Sharpshooter's Last Sleep/The Home of a Rebel Sharpshooter (1865)

Fotograful de război Alexander Gardner a realizat o serie de fotografii în timpul Bătăliei de la Gettzsbutg. După aproape 100 de ani, a fost remarcat faptul că pe câmpul de luptă apare acelaşi bărbat, fotografiat însă în locuri diferite. 

4. Raising a flag over the Reichstag (1945)

Imaginea iconică a înfrângerii Germaniei naziste este fotografia lui Yevgeny Khaldei care arată un tânăr soldat al Armatei Roșii fluturând un steag sovietic peste Berlin, în luna mai 1945. Deşi nu pare, fotografia a fost regizată de la început până la final.

5. Rosa Parks in Montgomery Bus (1956)

Rosa Parks a fost croitoreasa care a refuzat să se mute la partea din spate a autobuzului în Montgomery,  Alabama, pe 1 decembrie 1955, un moment definitoriu în mișcarea americană pentru drepturile civile. 

6. Valley Of The Shadow Of Death (1855)

Fotografia lui Roger Fenton, realizată în 1855, este considerat a fi una dintre cele mai vechi fotografii  de război.

7. The London milkman (1940)

Imaginea lăptarul care merge printre  dărâmăturile lăsate de cel de-al Doilea Război Mondial, în Londra, este falsă într-o oarecare măsură. Omul nu era un lăptar,  ci asistentul fotografului Fred Morley care împrumutat haina și laptele lăptarului. Ruinele sunt însă adevărate.

8. Raising the Flag on Iwo Jima/Gung Ho (1945)

Unii spun că este cel mai faimosă fotografie din toate timpurile. La peste 70 de ani de când Joe Rosenthal a realizat imaginea iconică a cinci puscasi marini americani care ridică un steag american pe insula japoneză Iwo Jima, au apărut numeroase întrebări dacă este adevărată sau nu. Se pare că nu a fost nici singurul steag ridicat în acea zi, nici sigura fotografie.

9. New York Times art gallery photos (2010)

În octombrie 2010, New York Times a cerut scuze că a folosit o fotografie regizată într-o recenzie a unei galerii de artă.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate