Fostul viceprimar de la Moneasa, trimis în judecată de DNA

Fostul viceprimar de la Moneasa, trimis în judecată de DNA

Procurorii DNA Timişoara l-au trimis în judecată pe fostul viceprimar al comunei arădene Moneasa, pentru fals în declaraţii. Dosarul, în care APIA s-a constituit parte civilă pentru un prejudiciu de peste 68.000 de lei, a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad.

Potrivit unui comunicat transmis de procurorii DNA, în dosarul în care e cercetat Teodor Eugen Moroşteş, fostul viceprimar din Moneasa,  au mai fost deferiţi justiţiei Ioan Marinel Urs, la data faptei funcţionar în cadrul APIA – Centrul Local Gurahonţ, pentru neglijenţă în serviciu, şi Florin Bortiş, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată (3 acte materiale), înşelăciune, în formă continuată (3 acte materiale), şi participaţie improprie la fals intelectual.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2010 – 2012, Bortiş a solicitat de la APIA Gurahonţ acordarea de sprijin financiar, folosind documente false emise de Teodor Moroşteş, în calitate de viceprimar. Edilul a completat în fals un document pe care l-a depus la APIA Arad, prin care atesta faptul că primăria Moneasa a transmis lui Bortiş dreptul de folosinţă a păşunii comunale, în suprafaţă de 68,93 ha. ”Inculpatul Urs, în calitate de funcţionar APIA, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, în sensul că, a primit şi validat cererea fermierului, deşi acesta nu depusese la dosarul de plată niciun document din cele prevăzute de lege, din care să rezulte dreptul său de folosinţă şi utilizarea terenului agricol, în ceea ce priveşte suprafaţa de 68,93 ha, respectiv contractul de arendare, adeverinţă eliberată de Primărie, contractul de păşunat şi declaraţia de eligibilitate”, se arată în comunicatul transmis de DNA.

Ulterior, în aprilie 2012, Bortiş a adus un martos mincinos în faţa referentului agricol, care a afirmat că a arendat de la Primăria 68 ha teren agricol. Ca urmare, referentul agricol a eliberat o adeverinţă, pe care Borțiș a folosit-o în faţa funcţionarilor Centrului Local Gurahonţ.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cauză s-a dispus și instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile ale lui Florin Bortiş.