Editura Evenimentul si Capital

Fostul deputat Mihail Boldea a fost CONDAMNAT la șase ani de ÎNCHISOARE cu EXECUTARE în dosarul ”Aviasan”. Povestea lui ”Casanova” de Galați care a sedus o procuroare

Mihai Boldea
Autor: | | 2 Comentarii | 5421 Vizualizari

Magistraţii Curţii de Apel Braşov l-au condamnat, astăzi, la şase ani de închisoare cu executare pe fostul deputat de Galaţi Mihail Boldea, în dosarul în care este acuzat de un prejudiciu de 76 de milioane de lei. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile. Boldea a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de mai multe fapte de corupție, printre care: şantaj, spălare de bani, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals

Tot în același dosar a fost trimis în judecată şi Costache Roşca, fost Roşca Caloenescu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Valentina Cojocaru şi Matei Oprea, administratori la SC Fitoplant 2007 SRL Bucureşti, Mircea Marosy, administrator la SC Delconi SRL şi SC Derek 1 SRL Galaţi, Ionel Mihăilă, persoană fizică autorizată la Cabinetul individual de contabilitate ''Mihăilă Ionel'' Galaţi. DNA susţine că, în perioada mai 2000 - mai 2007, Matei Oprea, de profesie pilot aeronave, şi Valentina Cojocaru, în calitate de asociaţi şi administratori ai SC Fitoplant şi ulterior ai SC Fitocom Serv, s-au asociat în scopul săvârşirii de infracţiuni, având ca rezultat obţinerea în mod fraudulos a suprafeţei de 39,61 ha (numit terenul Aviasan), situată în extravilanul comunei Vânători, jud. Galaţi, aparţinând SC Aviaţia Utilitară Tuzla SA, în vederea valorificării acestui teren. Aceştia au fost sprijiniţi în demersurile lor de Mihail Boldea, Mircea Marosy şi Costache Roşca, acesta din urmă înlesnindu-le dobândirea şi valorificarea prin dezmembrare a terenului. Prejudiciul stabilit în acest caz este de peste 21 milioane euro, aproximativ 76 milioane de lei.

Alt dosar, la DIICOT

Mihail Boldea mai este judecat într-un dosar instrumentat de DIICOT, alături de alte 18 persoane, în care este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Membrii grupării, printre care Bolboceanu Mihaela Cristina, avocat din cadrul Baroului Galaţi şi Luchiniuc Aurica, fost arbitru din cadrul Curţii de Arbitraj Galaţi, identificau terenuri şi imobile, situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului. În acest scop, aceştia au utilizat hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunţate în fals.

Prejudiciu de un million de euro

Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1 milion de euro, susțin procurorii DNA. În sarcina acuzaţilor se mai reţine că au încercat să obţină suma de aproximativ 5 milioane lei, prin inducere în eroare şi folosire de mijloace frauduloase, respectiv a unui contract de prestări servicii falsificat şi a unui bilet la ordin completat în fals, în dauna unei societăţi comerciale din municipiul Galaţi.

”Casanova” din celulă

Într-un articol din 3 aprilie 2013, Evenimentul zilei  dezvăluia cum și-a exersat Mihail Boldea, avocat de profesie, talantele de Casanova și a sedus o procuroare DNA, care-l „ancheta” câte 5 ore pe zi. Reamintim că, în martie 2012, imediat după începerea anchetei DIICOT în dosarul privind ingineriile imobiliare, Mihail Boldea  a fugit din țară, fiind dat în urmărire prin Interpol. El s-a predat la Ambasada României din Nairobi (Kenia), a fost adus în țară și a continuat seria aventurilor şi în celula din Galaţi.

Cu cătuşe la mâini şi cu replicile potrivite, el a sedus-o pe procuroarea Mihaela Agheniţei (54 de ani) de la DNA. De profesie avocat, Boldea urmărea două scopuri: să nu fie mutat la Penitenciarul Galaţi, în celulă cu deţinuţi periculoşi, şi să nu execute o condamnare grea în dosarul în care a fost acuzat de procurorii DIICOT că a ţepuit trei ministere cu aproximativ 450.000 de euro.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate