Editura Evenimentul si Capital

Forța este puternică în Prințesa Leia. Pe Berbeci îi doare capul, Scorpionii fac bilanțuri - Horoscopul lui Dom' Profesor

Radu Ştefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3858 Vizualizari

Pe 12 aprilie s-au născut Giuseppe Tarttini, Maria Callas (Sophia Anna Maria Kalogeropulos) David Letterman, Montserrat Caballe, Hardy Kruger, Bobby Moore (Robert Frederick), Florin Zamfirescu, Daniel Danielopolu, Tudor Teodorescu-Branişte.

În calendarul creștin-ortodox fix, apoi o să vorbim și despre cel mobil, sunt Sfinții: Sava de la Buzău și Vasile Mărturisitorul, episcop de Parion. În calendarul mobil este Sf. și Marea Miercuri. Denia de Miercuri seară. Numai seara, apă și pâine – repet, așa spune în calendar, nu sunt ideile mele!

 

După „ziua dinţilor”, de ieri, de fapt, o zi a făuririi armelor dacice, când fierarii scoteau nicovalele și foalele afară, că se făcea frumos şi lucrau mai cu spor metalul, ei bine, urmează iarăşi multe zile de muncă intensă. Iar ziua de 12 aprilie nu face excepţie.

 

Astăzi se împlinesc 56 de ani de la zborul primului om în spațiu. Parcă a fost ieri. Nu o să uit niciodată emoția și mândria care m-a cuprins atunci, când am auzit, la radio, marea veste. Dar și puțin regret. Credeam că o să zbor eu primul în Cosmos, mă antrenam, în secret, în pod. Stăteam în cap ca să simt imponderabilitatea. Eram un copil blond. ”Au făcut-o!” am strigat. Fiind un mare amator de SF mi se părea că zborul în spațiul cosmic este ceva fantastic și foarte îndepărtat. Dumnezeu mi-a oferit șansa să verific, chiar să trăiesc, mai toate teoriile SF. Viața bate orice carte și orice film. Mai rămâne contactul cu extratereștrii. Oare? Vedeți, dragi lupi, padawani și hobiți nu am menționat numele primului om care a zburat o oră și patruzeci de minute în spațiul cosmic, nici naționalitatea, nici ”misterul” morții lui, un tragic accident, dar accident, nu altceva.

 

Pentru mine, la 12 aprilie 1961, Omul a ajuns în Cosmos. Așa, poate, o să spună enciclopediile viitorului, când această patetică, primitivă și tragică confruntare dintre sisteme, națiuni, religii, dintre oameni, va lua sfârșit. Eu sunt un om al păcii, cred că orice civilizație are o durată, o viață și trece prin copilărie, adolescență, vârstă adultă, bătrânețe. Este cazul să ne maturizăm! Dar, din nefericire, lumea se prostește și se sălbăticește. Știți ce lucrare de doctorat a propus o musulmancă la Sorbona? ”Dovezi că Pământul este plat”! Nu, nu este o licență poetică!

 

Rămâne refugiul în poveștile dintr-o galaxie foarte îndepărată... Star Wars. Ați fost, probabil, informați că Prințesa Leia, va apărea și în Episodul IX, ”The Last Jedi”. Bun, în presa românească este greu de înțeles ce și cum, probabil că se traduce cu Google și nici nu se cunoaște istoricul legendei. În calitate de cavaler jedi, doar domniile voastre sunteți padawani, ucenici cavaleri jedi, am dat telefoane, am făcut ceva cercetări.

 

Se știe că regretata actriță Carrie Fisher care a interpretat-o pe Prințesa Leia, a încetat din viață în decembrie anul trecut, la vârsta de doar 60 de ani, iar filmările la ”The Last Jedi”, nu începuseră pe atunci. Rămânea varianta CGI, Computer Generated Imagery. În ianuarie un reprezentant al producătorilor a negat acest lucru. Ce se întâmplă?

 

Am aflat pentru domniile voastre, doar sunt cavaler jedi! Al IX-lea episod este produs de Disney și Lucasfilm, în parteneriat. Disney are niște reglementări draconice privind proprietatea asupra unui personaj, provenite din timpul desenelor animate, când se furau personajele într-o veselie. Să ne amintim că celebrul Walt Disney a devenit agent FBI și pentru ca să obțină protecție legală, federală, pentru studioul lui.

 

Problema era imaginea Prințesei Leia, a lui Carrie Fisher, de fapt - un om atât de viu și de implicat. Tratativele, secrete, au fost susținute cu Disney Studio și Lucasfilm de către fratele actriței, Todd Fisher.

 

După cum știți el și fiica lui Carrie, Billie Lourd, au dat, acum, permisiunea celor două studiouri de filme să folosescă imaginile Prințesei Leia interpretată de Carrie Fisher. Cu siguranță că este vorba de director’s cut, imagini filmate, dar care nu au apărut în filmele de până acum. Condiția rudelor lui Carrie Fisher a fost clară: ”Am încercat să o delimităm pe Carrie de Star Wars. Nu am putut, ea face parte din acest fenomen. Ca și Obi Wan Kanobi, care, tăiat de sabia laser devine imortal, mult mai puternic. Credem că acest lucru s-a întâmplat și cu Carrie… pardon, Prințesa Leia. Credem că legenda trebuie să continue! Dorim doar ca personajul interpretat în film de mama și sora noastră să fie întotdeauna de partea pozitivă, luminoasă, a Forței!”

 

Această mărturie emoționantă, făcută în săptămâna în care creștinii se pregătesc de Înviere are o conotație specială. De fapt toată legenda Forței și a cavalerilor jedi, are trimiteri discrete către creștinism și ordinele de cavaleri creștini.

 

Într-o galaxie îndepărtată…

 

Sincer, în pustnicia mea și mai ales în demersul meu, în ceea ce vă scriu, mă simt ca și Gagarin pe orbită. Singur. Știu că fac ceva important, vă pun să gândiți, vă impiedic să vă sălbăticiți și vă oblig să rămâneți români, dar zborul meu spațial se apropie de sfârșit! Mai vrea cineva să zboare alături de mine? Haide, nu fiți leneși, treziți-vă, scrieți-mi la dom.profesor@gmail.com, nu primesc decât puțin peste o sută de emailuri pe zi!

 

Până una-alta cred că o să mă duc la culcare devreme, plouă și este frig pentru vremea asta, trebuie să-mi continui visul. Mă tot întreb, visez oare, sau visez acum când vă scriu - cu speranța că mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

                                                           ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP 

 

 

BERBEC  Posibile mici dureri de cap, la propriu şi la figurat pe fondul unui Marte complex aspectat. Este indicat să amâni deciziile importante pe mai târziu. Dimineaţa este favorabilă cumpărăturilor, tratamentelor sofisticate cosmetice sau de întreţinere, vizitelor la prieteni credinciosi sau la bănci bogate. A doua parte a zilei este favorabilă vizitelor, prieteniilor, corespondenţei, plimbărilor, sporturilor de intreţinere. Seara poate fi foarte romantică dacă reuşeşti să te relaxezi.

 

TAUR  Zodia îţi este favorabilă : câştiguri neaşteptate şi favoruri din partea sexului opus. Zilua de 12 aprilie este favorabila. Succese neaşteptate în carieră sau în familie. Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile. Ceva legat de un aspect legal, de jurisprudenţă. Deocamdată aspectul este neutru şi nu te afectează în nici un mod. Cooperează mai strâns cu partenerii, fie de afaceri, fie de amor şi spune-le exact şi precis ce aştepţi de la ei, cu un zâmbet şi dulce, dulce ca o ciocolată Hershey’s.

 

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate