Editura Evenimentul si Capital

Foc de artificii în Europa. Un suporter interzis a dat nas în nas cu jandarmii

foc de artificii in Europa
Autor: | | 1 Comentarii | 441 Vizualizari

În această dimineaţă Jandarmeria Capitalei a luat cu asalt pieţele şi centrele comerciale în care se vând articole pirotehnice interzise. Unii dintre vânzătorii din Complexul Europa a dat foc mărfii pentru a scăpa de controale.

Este ultima zi în care vânzătorii de petarde şi alte obiecte pirotehnice interzise mai pot face profit. Tocmai de aceea, Jandarmeria Capitalei a verificat locurile cunoscute în care micii comercianţi le pun în vânzare. În această dimineaţă, începând cu ora 09.00, jandarmii care au verificat Complexul Europa au asistat la un foc de artificii, făcut de vânzătorii care le comercializau ilegal. Aceştia din urmă au vrut să scape de marfa pe care o deţineau ilegal şi i-au dat foc. Printre cei verificaţi în Complexul Europa a fost găsit şi un cunoscut al jandarmilor, un suporter care are interdicţie de a intra pe stadion. El este suporter al echipei Rapid. ”Până în acest moment, au fost verificaţi 14 comercianţi care au fost duşi la diferite secţii de poliţie pentru cercetări. Aceşia aveau obiecte pirotehnice interzise la vânzare”, a precizat, pentru EVZ, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Ce fel de artificii puteţi cumpăra

Potrivit Poliţiei Capitalei, în cursul acestei luni, au fost cercetate 81 de persoane şi s-au constatat comiterea a 79 de infracţiuni privind nerespectarea regimului materiilor explozive.

Poliţia Capitalei reaminteşte că orice operaţiune cu articole pirotehnice efectuată de persoane fizice sau juridice, fără a deţine autorizaţia prevăzută de lege, constituie infracţiune.

Prin operaţiune cu articole pirotehnice se înţelege nu numai importul, confecţionarea şi vânzarea acestora, ci şi cumpărarea, deţinerea sau folosirea lor.

În plus, puteţi a evita producerea unor situaţii de natură să pună în pericol viaţa dumneavoastră şi mai ales pe cea a copiilor, Poliţia Capitalei vă recomandă să nu cumpăraţi, să nu utilizaţi şi nici să nu permiteţi folosirea de articole pirotehnice comercializate de către persoane neautorizate.

Singurele articole pirotehnice care pot fi comercializate şi folosite fără a fi necesară o autorizaţie specială sunt cele din clasa I (steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, inele de foc) al căror conţinut de material pirotehnic nu depăşeşte 3 grame.

Sunt exceptate de la această prevedere petardele, pocnitorile şi obiectele zburătoare luminoase ce aparţin acestei clase. Totodată, copiii care folosesc articolele pirotehnice permise de lege, trebuie supravegheaţi pentru a evita astfel producerea de evenimente nefericite ce pot pune în pericol viaţa, integritatea corporală sau sănătatea acestora.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate