Editura Evenimentul si Capital

Florin Iordache: "Trebuie neapărat modificat acest articol care defineşte foarte clar familia"!

Florin Iordache
Autor: | | 1 Comentarii | 273 Vizualizari

Florin Iordache, a declarat, vineri, în Palatul Patriarhal, că politicienii trebuie să aibă tăria şi că trebuie păstrate tradiţia şi identitatea ţării.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a declarat, vineri, în Palatul Patriarhal, că politicienii trebuie să aibă tăria şi să spună foarte clar că trebuie păstrate tradiţia şi identitatea României, afirmând că trebuie neapărat modificat articolul care defineşte foarte clar familia, potrivit mediafax.ro.

"Aşa cum seniorii noştri parlamentari au făcut acum 25 de ani un text constituţional care au pus bazele noii societăţi democratice, la fel cred că trebuie să avem curajul să recunoaştem că în românia de astăzi este nevoie de o nouă Constituţie care să reflecte atât statutul de ţară membră a UE cât şi NATO pentru că la momentul 2003 când a fost elaborată actuala Constituţie nu făceam parte nici din NATO şi nici nu eram membri ai UE. Există o mare provocare în faţa viitorului Parlament. În faţa viitoarei comisii de revizuire a Constituţiei, cel puţin un subiect care este foarte important azi. Este vorba despre acel demers popular în care 3.500.000 de români au spus că trebuie precizat foarte clar şi modificat articolul 48. Contrar părerilor chiar ai unor membri ai Executivului actual, cred că trebuie să avem tăria şi să spunem foarte clar că trebuie să ne păstrăm tradiţia şi identitatea României şi de aceea, din punctul meu de vedere trebuie neapărat modificat acest articol care defineşte foarte clar familia. Sunt convins că acest demers ambiţios va beneficia de susţinerea tuturor grupurilor parlamentare", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache.

El a făcut aceste afirmaţii la evenimentul de aniversare a Curţii Constituţionale, care a avut loc vineri la Palatul Patriarhal, fost sediu al Camerei Deputaţilor după Revoluţia din 1989 .

"Ne exprimăm bucuria de găzdui la Palatul Patriarhiei adunarea solemnă dedicată împlinirii a 150 de ani de la adoptarea Constituţiei din 1866 şi a 25 de ani de la adoptarea Constituţiei din 1991 pentru a omagiape cei care au realizat aceste două momente importante din istoria modernă şi contemporană a statului român legate de locul în care ne aflăm. (...) Statul şi Biserica pot contribui, fiecare potrivit propriilor competenţe, la apărarea demnităţii persoanei umane, promovarea libertăţii şi responsabilităţii omului, precum şi la realizarea dreptăţii şi solidarităţii sociale în viaţa poporului român", a spus şi patriarhul ortodox Daniel, prezent la manifestare.

Liberalii şi ALDE au semnat un acord cu Coliţia pentru familie în care susţin demersul de revizuire a Constituţiei prin referendum.  

PSD şi PNL au spus că sunt de acord cu referendumul şi că li se pare oportun să aibă loc în aprilie 2017. 

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate