Editura Evenimentul si Capital

CIRC ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI. Ministrul Justiţiei a plecat din conferinţa de presă după ce a fost "ATACAT" CU PANCARTE de reprezentanţii USR. Florin Iordache: "Legea nu VIZEAZĂ VIOLATORI, CORUPŢI, CRIMINALI SAU OAMENI POLITICI"

Florin Iordache
Autor: | | 15 Comentarii | 3959 Vizualizari

Ministrul Justiţiei a oferit momente uluitoare în Parlamentul României. Florin Iordache şi-a întrerupt conferinţa de presă după ce a fost ironizat de parlamentarii USR.

UPDATE: ”Vreau să fac precizări foarte clare, lucrurile trebuie să fie precizate corect”, spus Florin Iordache. ”Referitor la cele două proiecte ele sunt decise și preluate după practicile CEDO și vor fi dezbătute în Parlament. Printre cele mai importante obiective pe care le vor atinge și le vor rezolva sunt cele care vizează

1. RECUPERAREA PREJUDICIULUI

2. SUPRAPOPULAREA PENITENCIARELOR, care sunt suprapopulate cu peste 150%.

Totodată, aceste ordonanțe nu vizează violatorii, corupții, așa cum am mai spus.

Ordonasnțele vor rezolva o situație care există de mult timp și care trebuia rezolvată.

Vreau să vă spun că în urmă cu 45 de zile CCR a dat un punct de vedere și ordonanțele au fost făcute după aceste aspecte decise de CCR. Văd că sunt criticat dar trebuie să se înțeleagă foartye clar organele judiciare sunt cele care elaborează o lege, iar judecătorii și procurorii trebuie să aplice legea. Judecătorii și procurorii nu trebuie să se substituie legiuitorului. Mai mult ordonanțele resopectă deciziile CEDO și pe cele ale Convenției de la Geneva”, a mai spus ministrul de resort, Florin Iordache.

Florin Iordache a mutat conferinţa de presă în altă locaţie.

"Proiectul graţierii nu vizează nici violatori, nici criminali, nici corupţi şi nici oameni politici. Legile se fac şi se adoptă de către Parlamente. Avem nevoie de o lege clară, concisă şi care poate să fie aplicată uşor. Reglementarea abuzului în serviciu nu este o noutate" a spus Florin Iordache.

Ştire în curs de actualizare.
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate