Editura Evenimentul si Capital

GENERALUL FLORIAN COLDEA, ACUZAT DE UN CUNOSCUT ZIARIST CĂ S-A OCUPAT DE ÎNCHISORILE-FANTOMĂ ALE CIA DIN ROMÂNIA!

15-02/13_12-465x390
Autor: | | 30 Comentarii | 11773 Vizualizari

Generalul SRI Florian Coldea este acuzat de Sabin Orcan, director al cotidianului România liberă, ziar deținut de familia Adamescu, că a fost implicat în operațiunea închisorilor CIA din România.

În plin scandal mediatic declanșat de Sebastian Ghiță la adresa prim-adjunctului SRI Florian Coldea, Sabin Orcan a postat un comentariu pe Facebook din care lasă să se înțeleagă mai multe lucruri cu în privința acestuia. Cu referire directă la scandalul închisorilor CIA din România.

Sabin Orcan nu se mulțumește doar cu atacarea lui Coldea, despre ziarul "Adevărul", Orcan spune că de la preluarea de către Cristian Burci a devenit "gazeta de perete a serviciilor secrete".

Comentariu lui Sabin Orcan face referire la traducerea unui editorial din 2011, publicat de Wikileaks.

Integral comentariu directorului României Libere:

"Oops! Ce avem noi aici? Subsemnatul, citat și tradus, în arhivele Stratfor, publicate de Wikileaks. Din cele 11 mențiuni, am ales-o pe cea mai relevantă. Un editorial, cu titlul "Guantanamo de Dâmbovița", publicat pe 6 septembrie 2011 în "Adevărul". Ce scriam atunci rămâne valabil și astăzi: "S-ar cuveni să ne oprim din tradiţionalele omagii închinate aliaţilor de peste Ocean, să lăsăm deoparte vreo nouă Cântare Americii şi să răspundem acuzaţiei că una dintre închisorile-fantomă ale americanilor a fost găzduită de România". Articolul în versiunea originală poate fi consultat, încă, aici: http://adevarul.ro/news/societate/guantanamo-dambovita-1_50a7b8a87c42d5a66369f171/index.html (Spun "încă" pentru că între timp "Adevărul" și-a schimbat patronul și a devenit gazeta de perete a serviciilor secrete). Întrebarea întrebărilor este ce funcție avea și cu ce se ocupa, între 2003 și 2006, când suspecții de terorism erau înecați cu apă de Dâmbovița, actualul prim-adjunct al SRI..."

Directorul României libere, Sabin Orcan, vrea să spună că în aceea perioadă Florian Coldea făcea parte dintr-un departament SRI care avea legătură cu operaționalizarea centrelor de detenție ale CIA din România. Potrivit biografiei oficiale, postată pe siteul SRI, "anterior numirii în funcţia de prim-adjunct al directorului SRI (iulie 2005), a deţinut diferite funcţii de conducere în cadrul Inspectoratului pentru Prevenirea şi Combaterea Terorismului din Serviciul Român de Informaţii."

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate