Oana Florea, ATAC la liberali: „PNL nu a făcut nicio propunere şi nu a cerut detalii cu privire la raportul Comisiei”

Oana Florea, ATAC la liberali:  „PNL nu a făcut nicio propunere şi nu a cerut detalii cu privire la raportul Comisiei”

Președintele Comisiei de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009, Oana Florea, vine cu o serie de precizări, după ce liberalii au părăsit, în semn de protest, sala de ședință la prezentarea raportului parțial al forului.

Deputatul PSD, Oana Florea, a spus că iberalii nu au făcut nicio propunere în termenul regulamentar pe tema raportului parţial al Comisei şi nu a cerut detalii pe acest subiect, criticând gestul membrilor PNL de a părăsi şedinţa de miercuri.

„Din păcate, niciun membru al PNL nu a făcut propuneri în termenul asumat şi nici nu a cerut detalii cu privire la situaţia Raportului. Mai mult, în timpul şedinţei, reprezentanţii acestui partid au afirmat, fără echivoc, că nici nu aveau intenţia să vină cu propuneri: ”Vă deranjează că nu am fost la etajul 5 (locaţia Comisiei) sau nu am venit astăzi cu treaba asta? Ei bine, NU AM VRUT SĂ VENIM, pentru că nu stabileşte cineva cum să facem! Hai să fim serioşi!” (extras din stenograma şedinţei)”, a explicat șefa Comisiei, într-un comunicat de presă.

Ea afirmă că reprezentanţii PNL au refuzat să facă propuneri "şi au ales să părăsească lucrările înainte de votul final".

Ne puteți urmări și pe Google News

Liberalii au părăsit miercuri comisia parlamentară de anchetă privind prezidenţialele din 2009, refuzând să voteze raportul acesteia, după ce au solicitat amânarea votului pentru joi ca să aibă timp să îl citească şi să formuleze propriile concluzii, dar cererea le-a fost respinsă.

Raportul preliminar al Comisiei de anchetă privind prezidenţialele din 2009 susţine că preşedintele de atunci, Traian Băsescu, şi Guvernul PD, în frunte cu Emil Boc, au favorizat fraudarea alegerilor, diferenţa dintre candidaţi fiind atât de mică încât acţiunile lor au influenţat rezultatul scrutinului, iar SRI şi DNA au favorizat ascunderea faptelor. Printre acuzaţiile aduse Executivului Boc este că a convocat o şedinţă de Guvern pentru a schimba din funcţie şefi de instituţii „noaptea ca hoţii”.