Editura Evenimentul si Capital

SCANDALOS! Omul Gabrielei Firea, managerul Silvi Ifrim, le-a INTERZIS medicilor de la Colentina să vorbească cu presa! Avem documentul care încalcă drepturi fundamentale!

17-04/silvi-ifrim-poza-web-465x390
Autor: | | 5 Comentarii | 4619 Vizualizari

Managerul interimar de la Spitalul Clinic Colentina, Silvi Ifrim, le-a interzis, ieri, printr-o notă, tuturor subordonaților săi, să mai vorbească cu presa sau să mai furnizeze documente interne, după ce acte care dovedesc fapte de prezumată natură penală, înfaptuite chiar de ea, au intrat în posesia jurnaliștilor de la Evenimentul zilei! Decizia ei încalcă dreptul constituțional la liberă exprimare, obligația de a dezvălui faptele de natură penală și contravine Convenției Curții Europene a Drepturilor Omului! Vă reamintim că mâine, în ziarul Evenimentul zilei vor publica documente explozive care arată dedesubturile scandalului de la Colentina!

Scandalul de la Colentina înregistrează o nouă filă. De data aceasta, disperată de faptul că presa a aflat ce nereguli au fost constatate de-a lungul timpului în secția de diabet și boli de nutriție pe care a condus-o până în aprilie 2016, Silvi Ifrim, managerul interimar numit de Gabriela Firea la Spitalul Colentina, face o mișcare SCANDALOASĂ!

Silvi Ifrim le-a transmis, ieri, angajaților din Colentina o notă prin care le interzice să mai vorbească cu presa sau să mai furnizeze documente relevante, încălcând dreptul la exprimare! Culmea, se folosește chiar de Legea 544 care reglementează accesul presei la informații publice, pe care o interpretează însă unilateral, sperând să pună pumnul în gura celor care au avut curajul de a arăta ce nereguli ar fi comis dânsa.

Sub smenatura „manager” și nu „manager interimar” cum ar trebui, Silvi Ifrim citează din Legea 544 reglementările potrivit cărora dacă dorești oficial documente de la o instituție publică, trebuie să le ceri.

și pagina 2 a documentului in cauză: 

Doar că, doamna Ifrim ignoră articolele în baza căruia se fac și se justifică investigațiile jurnalistice!

I le arătăm noi:

Legea 544:

Art. 13. Informatiile care favorizează sau ascund încălcarea legii de către o autoritate sau o instituție publică nu pot fi incluse în categoria informațiilor clasificate și constituie informații de interes public. 

Art. 15. (1) Accesul mijloacelor de informare în masa la informațiile de interes public este garantat.  (2) Activitatea de culegere și de difuzare a informațiilor de interes public, desfășurată de mijloacele de informare în masă, constituie o concretizare a dreptului cetățenilor de a avea acces la orice informație de interes public!

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Medicul de gardă

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate