Editura Evenimentul si Capital

Gabriela Firea: Centrul pentru Situaţii de Urgenţă va fi dat în folosinţă cât mai curând

Autor: | | 0 Comentarii | 136 Vizualizari

Centrul Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă are o suprafaţă totală de 6.061,75 mp şi este structurat pe trei niveluri.

Obiectivul Primăriei Municipiului Bucureşti este să se asigure că noul Centru Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă (CMISU) este funcţional în cel mai scurt timp, a anunţat marţi primarul general, Gabriela Firea, în cadrul unei reuniuni la care au participat reprezentanţii principalelor instituţii cu responsabilităţi în domeniul situaţiilor de urgenţă, ce a avut loc la sediul PMB.

"Centrul pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă este un obiectiv finalizat 100%, atât din punct de vedere al construcţiei, cât şi al dotărilor de ultimă generaţie - echipamentele IT şi de comunicaţii. Ne dorim cu toţii să devină centrul unic de comandă al serviciilor de urgenţă cât mai curând, astfel încât timpii de reacţie să scadă, atât în activitatea de zi cu zi, cât şi în cazul producerii unor situaţii deosebite, cum sunt de exemplu accidentele colective", a declarat Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă al municipalităţii.

"În urma discuţiilor, s-a evidenţiat necesitatea stabilirii unui calendar de populare a CMISU, care va fi trimis în vederea avizării tuturor instituţiilor cu responsabilităţi în domeniul situaţiilor de urgenţă. De asemenea, vor fi stabilite proceduri de funcţionare şi modalităţi concrete de colaborare între instituţiile participante", se arată în comunicat.

Primăria Capitalei va analiza în perioada următoare propunerile referitoare la reconfigurarea unor spaţii din cadrul CMISU şi asigurarea unor dotări suplimentare, propuneri prezentate în cadrul reuniunii de marţi.

"Municipalitatea va asigura tot ce este necesar pentru ca acest centru să fie operaţional, să funcţioneze în beneficiul bucureştenilor, pentru că a fost construit şi dotat din banii acestora. Ca primar general, vă garantez că voi sprijini instituţiile beneficiare cu tot ce va fi necesar", a spus Firea, conform sursei citate.

La întâlnirea de la sediul PMB au participat prefectul Capitalei, Paul Petrovan, secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, Alice Grasu, inspectorul-şef al ISU Dealul Spirii Bucureşti-Ilfov, col. Flaviu-Dorel Chiscop, medicul-şef al SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, directorul general al Jandarmeriei Bucureşti, lt.col. Sebastian Cucoş, directorul general al DGPMB, chestor de poliţie Mihai Voicu.

Centrul Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă are o suprafaţă totală de 6.061,75 mp şi este structurat pe trei niveluri.

Acesta cuprinde atât spaţiile funcţionale în care se va desfăşura activitatea specialiştilor - sala operaţională, sala Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, sala secretariatului tehnic, cât şi spaţii tehnice care pot asigura funcţionarea autonomă a centrului chiar în cazul apariţiei unor evenimente grave - există rezerve de apă, precum şi rezerve de combustibil pentru funcţionarea generatoarelor electrice timp de 72 de ore.

Sistemul Informatic Integrat care stă la baza centrului de comandă şi control asigură coordonarea centralizată a instituţiilor implicate, făcând posibilă vizionarea tuturor resurselor disponibile pe staţiile de lucru şi pe un ecran unic de mari dimensiuni (video-wall), situat în sala operaţională, precizează PMB.

Prin acest sistem informatic se asigura inclusiv comunicarea cu sistemele de alertare şi avertizare pentru populaţie - panouri stradale, panouri Metrorex, sirene, mesaje SMS. De asemenea, se asigură comunicarea cu presa.
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate