Editura Evenimentul si Capital

Filmul mut și campania electorală din Franța. Taurii au aspecte bune la bani, Săgetătorii ies în oraș singuri | Horoscopul lui Dom' Profesor

Autor: | | 0 Comentarii | 3629 Vizualizari

Pe 7 aprilie s-au născut: Siddhartha Gautama Buddha, Francis Ford Coppola, Ravi Shankar, Francois Fourier, James Gardner, Joel Robuchon, Ole Kirk Christiansen, Amza Pellea, Mircea Danieluc.

În calendarul creştin-ortodox fix sunt Sfinţii: Gheorghe Mărturisitorul, Caliopie, Achilina şi Rufin diaconul.

Nimic în ”Kalendarul” antic, cel al dacilor.

O notă pentru Amza Pellea - astăzi pomenim un mare om, un mare actor. Cunoscut publicului mai ales prin rolul lui Nea Mărin, olteanul şiret şi inteligent, mereu mirat de paradoxurile vieţii pe dos pe care o trăia. Cunoscut peste hotare pentru rolul din "Mihai Viteazul", dar vocea a fost a lui Emanoil Petruţ.

Astăzi se pomeneşte, tradiţional, convenţional şi ritual, pe Siddhartha Gautama Buddha - întemeietor de religie, astăzi a treia religie mondială, ca număr de adepţi. Ziua exactă a naşterii lui nu se cunoaşte, doar se știe că era născut în zodia Berbecului în anul 563 înainte de Hristos. S-a stabilit ziua de 7 aprilie, prin calcule și mărturii indirecte. Bun, și ziua de naștere a Lui Iisus s-a pierdut, dar până la urmă nu este așa de important, decât din punct de vedere astrologic. Este interesant că Buddha nu a lăsat, sau a dictat direct, sau prin mijloace divine, vreo carte. El nu a dorit să fie sfânt, adulat şi divinizat! Pur şi simplu a evoluat și a ajuns la înţelepciune, la o înţelegere perfectă a divinităţilor, a naturii şi a umanităţii care i-a dictat cursul vieţii! Sigur, în orice hotel din India, sau Tibet o să găsiţi pe noptieră "The Teaching of Buddha" dar acestea sunt, de fapt, povestiri despre viaţa şi faptele lui Budha

Și budismul a atacta creștinismul, dar cu arme nonviolente, cu inteligență și înțelepciune. Mai țineți minte călugării budiști care își dădeau foc, ca protest și pribegii ”Hare, Hare Krishna”? Conform religiei pacifiste a lui Buddha! Câtă diferență între budism și islam! Clericii lama pe care i-am avut profesori în Tibet, mereu câte doi, erau de părere că islamul încă nu a ajuns la o evoluție spirituală suficientă, că mai are mult de parcurs, chiar dacă are mulți adepți, esența, ca religie, nu este benefică. Este o religie a întunericului, a nopții, a Lunii, a răului. Unde ar trebuie să ierte, pedepsește, unde ar trebui să înalțe, umilește și unde ar trebui să aducă pacea, face război. Părerera tibetanilor. Eu cred că au dreptate, invadatorii musulmani trebuie scoși manu militari din Europa, nu să li se creeze situri de ghidare și încurajare. Iată ce am găsit în curierul de la Bruxelles:

”Un nou site european, “infomigrants.net” a început sa publice informații în engleză, arabă și franceză pentru a-i informa într-o manieră inovatoare și echilibrată pe migranți și refugiați. Publicul țintă sunt cei care se află încă în țara de origine, cei care se află în tranzit și cei care au ajuns deja pe teritoriul european. Agenția italiană de presă ANSA, prin serviciul multilingv pentru Mediterana, ANSAmed, este partenera a France Media Monde și a Deutsche Welle în acest proiect promovat de către Comisia Europeană și va prezenta într-o manieră inovatoare fenomenul migrației, provocarea cea mai importantă a ultimilor ani pentru zona euro-mediteraneană. În fiecare zi, de luni pană vineri, site-ul va oferi relatari, informații utile destinate sa-i ajute pe migranți. Informațiile vor include reguli asupra modului de obținere a permiselor de sejur, asistență scolară pentru minori și familii, acces la îngrijiri medicale. Site-ul va menționa problemele și pericolele, precum și relatări despre posibilitatile de integrare, dar și reușitele antreprenoriale ale celor ajunși pe teritoriul european.” Mai multe la http://www.ansa.it/english/news/lifestyle/arts/2017/03/30/infomigrants-the-new-european-website_cf1a5165-1cdc-45e5-b27a-64cd3311e183.html

Părerea mea este că musulmanilor trebuie să li se spună un singur lucru: ”GO HOME!”. Musulmanii nu au ce căuta în Europa. Dar asta o s-o dezbatem altă dată. Față de toți cei care, cu mai mult sau mai puțin succes, abordează acest subiect eu am un avantaj suveran: mai multe de cincisprezece ani petrecuți în spațiul musulman. În mijlocul lor, rareori, câteva luni, la ambasade. Eu chiar știu ce se întâmplă, îi știu pe musulmani mai bine decât se știu ei!

Ceea ce, de fapt, doream să vă spun, este că am fost rugat de un prieten, din Franța, să mă uit un pic la mersul campaniei electorale, pentru prezidențiale. Pe principiul că din pustnicia mea se vede mai bine!

Am primit câteva videouri, câteva concepte scrise. Uitându-mă la confruntările care au avut loc la televizor, m-a pufnit râsul. O impresie ciudată de déjà vu! Da, da, am mai văzut gesturile și mimica desfășurată de politicienii francezi. În filmele mute alb-negru din anii 1912-1920! Candidații la Palatul Elysee cerșesc voturile unor abrutizați, rudimentari, proștii grei de cap. Mimica filmului mut este înțeleasă și de un musulman acum venit din Afghanistan. Bun, el nu votează dar poate face suficient scandal în favoarea unuia, sau altuia. Cei trei candidați care contează sunt Marine Le Pen, Emmanuel Macron și Francois Fillon. După primul tur de scrutin, din 23 aprilie 2017, probabil că se vor detașa Marine Le Pen și Emmanuel Macron. Iar la turul doi, de pe 7 mai, va câștiga alegerile, în urma unei fraude uriașe, Emmanuel Macron. Ca Iliescu contra lui Vadim, Dumnezeu să-l ierte, pe Vadim, Iliescu trebuie să mai aștepte iertarea! Scurt și cuprinzător, ăsta este calculul hârtiei prezentat de prietenul meu din Franța, de la ”Le Figaro”. O surpriză este mereu posibilă, dar Macron are o poziție foarte solidă, greu de combătut. El oferă ajutor social, pomană, nu locuri de muncă. Cine nu vrea să stea acasă și să primescă ceva bănuți, ca musulmanii! Cele 4,7 milioane de voturi musulmane se vor duce la cadidatul de stânga al partidului abia inventat ”En Marche”, băiatul cu ochi albaștrii, Emmanuel Macron. Să ne amintim că pe listele electorale sunt înscriși 44,6 milioane de francezi cu drept de vot, iar prezența la vot se estimează în jur de 70%. Pe de altă parte Macron este pe trend – publicul vrea altceva decât politicienii de carieră, exemplul Donald Trump este concludent.

Dar votul va fi hackerit ca la carte, spune teoria conspirației. Să nu uităm că Marine Le Pen s-a dus, nu cu mult timp în urmă, la Kremlin. Parcă o văd pisicindu-se: ”hai, nene, pune-mă și pe mine președintă, că nu ți-o fi pe degeaba!” Iar dacă este adevărat că Vladimir Vladimirovici Putin a ordonat să fie ajutat Donald Trump, cu intervenții pe internet, la greu, atunci...

Am avut o convorbire cu Marine Le Pen, acum, iată, șase ani de zile. A spus că primul lucru pe care o să-l facă când o să ajungă ea președintă, o să fie să renunțe la €! Păi, am zis eu, nu te gândești cât costă? Nu îmi pasă, sunt lucruri mai importante, a răspuns franțuzoiaca.

Până una, alta, votul poate fi decis pe rețelele de socializare și, de aceea, numărul celor din echipele de consilieri în probleme de net sunt de două duzini la Macron - și numai de șapte oameni la Le Pen. Gaëtan Bertrand, de 37 de ani, un maestro, dirijează strategia de comunicare a FN pe internet. Gurile rele spun că cunoște, puțin și limba rusă. Poate așa se explică vizita la Kremlin a șefei lui (sic).

Alegerile din Franța sunt esențiale pentru viitorul Europei și al românilor care lucrează acolo, ba aș putea spune că are o importanță foarte mare pentru viitorul României. Cu toate că preferințele mele se îndreaptă către Marine Le Pen, alegerea lui Macron, un manechin politic, mult mai slab ca Francois Hollande, dacă se poate acest lucru, ar păstra lucurile în boala cronică în care se află în prezent.

Mă uit cu dezgust la clasa noastră politică, la cât de venali și rudimentari sunt politicienii și înalții funcționari de stat, dar văd că și în Franța lucrurile nu stau mult diferit. Quo Vadis, Domine?

Doamne, Ne-ai dat exemplul Potopului și certitudinea Curcubeului că nu o să Te mai superi pe noi. Dă-ne putere și voință ca să supraviețuim în lumea asta drăcească, unde, nu cel bun, credincios și blând câștigă, ci cel puternic, bogat și rău.

Și asta mereu, pentru că avem certitudinea revanșei, speranța că nimic nu este pierdut, putem totuși învinge, pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

HOROSCOP

BERBEC Dinamica, energia ta nativă, o poţi folosi pentru îmbunătățirea calității vieții tale, de cuplu, acest domeniu fiind bine aspectat. Nu exagera inutil şi păgubos problemele tale financiare! Astazi trebuie sa foloseşti una dintre reţetele verificate ale reuşitei in viaţă: sa te comporti ca si cand totul ar fi absolut perfect! Aşa poate vei atrage şi norocul de partea ta. Ai o perioadă bună în care se pare că ai depăşit obstacolele, întârzierile, piedicile şi capcanele puse la serviciu sau unde îţi desfăşori activitatea. Se pare că eşti liber, în fine mai liber, să iei deciziile care îţi convin în viaţa ta profesională ceea ce te motivează să te implici în proiecte de anvergură. Fă-o cu curaj, ziua îţi este favorabilă!

TAUR Aspecte bune la bani. Poţi să ai o veste despre acordarea unui împrumut, sau de o sursă de venit, titluri de valoare, dividente. Nu neglija rudele de la care/cărora le-ai împrumutat bani! Nu te grăbi să iei o hotărâre sau să schimbi ceva din rutina vieţii tale. Atmosfera la serviciu nu este dintre cele mai plăcute: umblă diferite zvonuri care de care mai gogonate, doar se apropie Săptămâna Nebunilor. Tu vezi de treburile tale, zâmbeşte şi nu te lăsa provocat sau antrenat în discuţii. Mai ales că ai aşa o poftă de râs şi de spus bancuri. Veselia ta este contagioasă şi poţi antrena prietenii pe drumul bucuriei. Nu uita că în faţa haosului, a nimicului, a prostiei – râsul este ultima redută, râsul este ultimul antidot în lumea otrăviţilor. Proştii sunt întotdeauna solemni!

GEMENI Ai făcut unele economii sau poţi să primeşti nişte bani. Te gândeşti cum să-i împarţi mai bine. Stelele te sfătuiesc să împarţi în două, o parte pentru casă, alta, mai mică, pentru Florii! Astăzi ai multe pe cap. Nu dispera, nu vei reuşi să le faci pe toate, dar oricum, eşti aproape de o soluţie pentru o problema presanta, în care ai nevoie de ceva bani. Ştiai sau nu, „mâine este o nouă zi” aşa că vezi care probleme sunt urgente, care sunt importante, care pot produce pierderi de bani etc. Şi lasă pe altă dată, ceea ce poţi lăsa. Dar să nu uiţi de ele! Relatiile cu persoanele nascute in semne de aer si foc sunt azi armonioase, dar nu sunt prea grozave cu cei nascuti in semne de apa si pamant. Cu jumătate din zodiac favorabil te poţi duce la un film bun, sau la un spectacol, mai pe seară!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
playtech.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
23:24 Dragnea: „SUSPENDAREA PREȘEDINTELUI nu este o soluție, dar NU AVEM de GÂND să FIM INACTIVI” 22:10 TEXTUL DENUNȚULUI făcut de Orban împotriva premierului Dăncilă. ÎNALTĂ TRĂDARE, uzurparea funcției și DIVULGARE de informații nepublice - FOTO 16:37 Testamentul lui Corneliu Coposu a fost făcut public. DOCUMENTUL OLOGARF în TEXT. Scris într-un moment în care îşi simţea sfârşitul 15:09 CADE GUVERNUL?! Un fost ȘEF al CCR a făcut lumină în CONFLICTUL IOHANNIS - DĂNCILĂ 14:30 Războiul PSD-Iohannis, la alt nivel. Se pregătește un protest URIAȘ: Sute de MII de oameni în STRADĂ 21:17 TEHNICA LOVITURII DE STAT în România lui IOHANNIS ȘI DRAGNEA. Editorial de DAN ANDRONIC 09:41 DEZVĂLUIRILE lui LUDOVIC ORBAN. De ce i-a făcut PLÂNGERE PENALĂ premierului DĂNCILĂ 08:57 Plângerea de Înaltă Trădare - un pas din pașii de debarcare a Vioricăi Dăncilă de către Klaus Iohannis. Gândul de sâmbătă 08:31 Ludovic Orban, ATAC DUR la liderul PSD. „LIVIU DRAGNEA A INTRAT ÎN PANICĂ, îi fuge pământul de sub picioare” 08:22 Dragnea PUNE TUNURILE pe Iohannis. Plângerea lui Orban, „CONCEPUTĂ și REDACTATĂ la Cotroceni”. „Nedemocratic, BRUTAL, neconstituțional!”. Ce plan are PSD? 19:42 Fostul președinte CCR TRANȘEAZĂ plângerea penală depusă de Orban: „Sunt lucruri foarte grave! Pedeapsa este URIAȘĂ” 17:06 Siegfried Mureșan respinge ipoteza preluării Guvernului 15:29 SURPRIZĂ MAJORĂ la Cotroceni. Șeful european al lui Tăriceanu a discutat cu Iohannis modificările PSD-ALDE la legislația penală 11:42 PSD lovește din Bruxelles: Orban a insinuat că SUA sunt complice la o înaltă trădare 11:23 Gorghiu: Orban nu a consultat PNL în cazul Dăncilă 11:17 Plângerea lui Ludovic ORBAN lovește în LINIȘTEA de la COTROCENI 09:29 SCENARIUL PSD-ALDE pentru ZIUA Z. Ce se ÎNTÂMPLĂ în cazul SUSPENDĂRII lui Dăncilă? Tăriceanu: „Am CĂDEA într-o CAPCANĂ!” 20:24 Planul MÂRȘAV al președintelui! Ce i-a propus ÎN SECRET premierului Dăncilă. Dragnea, LOVITURĂ DURĂ pentru Iohannis 18:32 Dragnea este NERVOS din cauza lui Iohannis. SCENARIUL HALUCINANT al liderului PSD: „Președintele pregătește o LOVITURĂ de STAT” 15:56 Ludovic Orban a depus la Parchet o sesizare penală care îi vizează pe Dăncilă și Dragnea - UPDATE

Articole salvate