Editura Evenimentul si Capital

Fifor: Vom transmite o nouă invitație lui Gabriel Oprea pentru a veni în fața comisiei, acesta este mersul firesc al lucrurilor

Teodor Baconschi
Autor: | | 1 Comentarii | 147 Vizualizari

Comisia parlamentară de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009 urmează să îi audieze, astăzi, pe Teodor Baconschi, Neculai Onţanu, Anghel Iordănescu, iar Gabriel Oprea încă nu a confirmat prezenţa, deşi a fost invitat, a anunţat preşedintele comisiei, Mihai Fifor.

Președintele comisiei, senatorul PSD Mihai Fifor a declarat, astăzi, despre refuzul lui Gabriel Oprea de a participa la audieri, că „în dimineața asta, domnul Oprea m-a sunat, mi-a spus că nu vine la comisie și că ne-a transmis o scrisoare, ceea ce a și făcut de altminteri. Cred că toată lumea a văzut conținutul acestei scrisori. Lucrurile, zic eu, sunt cât se poate de clare. De la debutul comisiei noastre, am precizat că pe Regulament și pe Hotărârea Parlamentului României, obiectivele sunt cât se poate de clare în activitatea comisiei: că nu ne suprapunem în niciun fel pe obiectul anchetei Parchetului General și, prin urmare, noi considerăm că invitarea domnului Gabriel Oprea a fost una îndreptățită și cât se poate de legală. Cu toate acestea, în cursul dimineții vom transmite o scrisoare Procurorului General al României, prin care arătăm, din nou, obiectivele comisiei de anchetă, așa cum sunt prinse în Hotărârea de înființare și funcționare a acestei comisii și, totodată, o să transmitem o nouă invitație domnului Gabriel Oprea pentru a veni în fața comisiei pentru că mi se pare că acesta este mersul firesc al lucrurilor”. 

Întrebat dacă aceasta este o metodă aleasă de Gabriel Oprea pentru a evita audierea sau dacă are intenția să participe la comisie, Fifor a precizat că „nu vreau să mă pronunț asupra acestui lucru, noi am pornit la drum cu bună-credință și cu intenția de a transparentiza lucrurile cât se poate de mult, cu intenția de a scoate la lumină adevărul, așa cum este și el și să aducem în fața opiniei publice faptele din 2009, așa cum s-au desfășurat. Tocmai de aceea, audiem atâta lume, tocmai de aceea solicităm materiale, eu cred că nimeni nu s-a îndoit vreodată de buna-credință a acestei comisii. Funcționăm în parametri și, desigur, până la urmă, dacă domnul Gabriel Oprea va decide să nu vină în fața comisiei, este opțiunea domniei sale, dar noi vom trimite această solicitare”.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea i-a anunţat, printr-o scrisoare, pe parlamentarii din comisia de anchetă pentru alegerile prezidenţiale din 2009 că nu se va prezenta miercuri la audieri, aşa cum era prevăzut.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate