Editura Evenimentul si Capital

Fiecare student are nevoie de Practică, Remarcare, Organizare, Evoluţie, Direcţie, Lansare - pRoedl

14-06/adm-0999-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 609 Vizualizari

Vineri, 13 iunie 2014, s-a lansat oficial proiectul "Fiecare student are nevoie de Practică, Remarcare, Organizare, Evoluţie, Direcţie, Lansare - pRoedl", cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investeşte în oameni!”. Evenimentul şi conferinţa de presă de lansare a proiectului s-au desfăşurat în Sala Senatului a Universităţii Româno - Americane, instituţie de învăţământ superior, partener în cadrul proiectului.

Aşa cum s-a precizat în luările de cuvânt susţinute pe parcursul evenimentului de lansare, proiectul îşi propune să faciliteze pentru 500 de studenţi din Bucureşti - Ilfov (aflaţi la data începerii proiectului în anii I, ÎI, III şi IV de studiu - Licenţa şi anul I - Masterat, la facultăţi cu profil economic, juridic şi sociologic din Bucureşti) accesul la servicii specializate de orientare şi consiliere profesională, în vederea integrării lor pe piaţa muncii.

Pentru 200 de participanţi selectaţi din cei 500 de studenţi, proiectul susţine dezvoltarea de competenţe practice, în vederea facilitării trecerii lor de la şcoală la viaţa activă.

În final, cei mai buni 30 dintre aceştia, evaluaţi pe baza rezultatelor obţinute la stagiul de pregătire practică, vor fi sprijiniţi concret în obţinerea unui loc de muncă adecvat. Diseminarea experienţei proiectului se va realiza prin publicarea pe pagină web www.prodl.ro a unui “Ghid de bune practici”, la care accesul celor interesaţi va fi gratuit.

Proiectul se va derula în Bucureşti, pe parcursul a 18 luni, în perioada 29 aprilie 2014 - 29 octombrie 2015.

Evenimentul a fost deschis de către Prof. Univ. Dr. Ovidiu Folcuţ – Rector al Universităţii Româno-Americane, care a subliniat importanţa şi impactul acestui proiect asupra orientării vocaţionale a studenţilor şi pregătirii lor practice.

În continuare, a luat cuvântul managerul proiectului, dna. Anca Sucală – Managing Partner Rödl & Partner România, care a prezentat obiectivele, activităţile, rezultatele anticipate ale proiectului şi, în special, beneficiile pe care le va aduce participarea la proiect studenţilor din grupul ţinta. Dna. Sucala şi-a exprimat aşteptările pozitive cu privire la succesul proiectului, prin eforturile conjugate ale celor implicaţi în realizarea lui.

Loredana Urzică, Preşedinta Uniunii Studenților din România – partener în cadrul proiectului şi Eliza Chirilă – Preşedinta Clubului Studenţilor din Universitatea Româno-Americană, au subliniat rolul asociaţiilor pe care le conduc în asigurarea grupului ţinta pentru proiect, în organizarea şi monitorizarea participării studenţilor la activităţile acestuia.

Pagina 1 din 2


Tag-uri:

Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate