Editura Evenimentul si Capital

Festivalul lalelelor a strâns sute de oameni în parcurile din Pitești

Autor: | | 0 Comentarii | 884 Vizualizari

Sute de oameni au înfruntat frigul, astăzi, la deschiderea ediţiei din acest an a "Simfoniei lalelelor", tradiţionala expoziţie internaţională dendro-floricolă de la Piteşti. La ceremonia oficială de deschidere a "Simfoniei lalelelor" au participat delegaţii ale oraşelor înfrăţite cu municipiul Piteşti, reprezentanţi diplomatici din mai multe ţări, parlamentari de Argeş şi oficialităţi locale.

"Simfonia lalelelor" a fost deschisă de o tradiţională paradă a florilor, la care au luat parte sute de copii de la unităţi de învăţământ din municipiul Piteşti, dar şi din alte localităţi ale judeţului Argeş.

Copiii, îmbrăcaţi în costume care sugerau primăvara şi purtând flori în mâini, au defilat din Piaţa Primăriei până la Complexul Expoziţional "Casa Cărţii", unde a avut loc deschiderea oficială a manifestărilor. Parada, urmărită de sute de piteşteni, a fost deschisă de trei care alegorice.

În municipiul Piteşti au fost plantate cu această ocazie aproximativ 150.000 de lalele, dar multe au fost afectate de temperaturile foarte scăzute din ultimele zile.

Sute de producători şi comercianţi de flori şi plante ornamentale din ţară şi din străinătate participă în acest an la eveniment. Ei au amplasat standuri atât la expoziţia de aranjamente florale găzduită de Complexul Expoziţional "Casa Cărţii", cât şi în zona pietonală din centrul municipiului Piteşti.

Programul manifestărilor din programul ediţiei cu numărul 40 a "Simfoniei lalelelor" mai include întrecerile sportive, spectacolele în aer liber şi manifestări culturale. Ediţia din acest an se va încheia duminică, 23 aprilie, noteză Agerpres.

"Simfonia lalelelor", una dintre cele mai cunoscute expoziţii dendro-floricole din România, a fost iniţiată în 1978, reunind apoi, în fiecare an, producători de flori şi plante ornamentale din ţară şi străinătate. Manifestarea este organizată de Primăria Piteşti, Administraţia Domeniului Public şi Centrul Cultural din municipiu.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate