Editura Evenimentul si Capital

Femeia viitorului va fi micuță, grăsuță și fertilă. De ce se va întâmpla așa

Autor: | | 0 Comentarii | 1398 Vizualizari

Potrivit specialiștilor, pe măsură ce medicina a intervenit în favoarea salvării vieților omenești, s-a presupus că și selecția naturală a suferit o degradare.

Femeile viitorului vor fi mai mici de statură, vor avea mai multe kilograme și vor fi mai fertile, arată un studiu al Universității Yale.

În vreme ce supraviețuirea până la vârsta reproducerii nu mai reprezintă o problemă pentru Homo sapiens, alte „presiuni” evoluționare, printre care selecția sexuală și funcția reproductivă, se desfășoară la capacitate maximă. Studiul a fost efectuat nu demult, pe un eșantion de 2.238 de femei, care reprezintă trei generații succesive și înrudite. În urma testelor, s-a arătat că femeile mai mici de statură, cu o greutate medie sau peste medie, au șanse mai mari să poarte mai mulți copii, față de cele înalte și slabe.

Transmise de către mame

Mai mult decât atât, aceste trăsături genetice sunt transmise de către mame, fiicelor lor. Dacă trăsăturile sunt reprezentative și vor fi transmise timp de 10 generații, atunci standardul general al femeii din anul 2409 va fi ușor modificat față de media din prezent. Aceasta va fi, în medie, cu 2 centimetri mai scundă, cu un kilogram mai grasă, va purta primul copil cu cinci luni mai devreme și va intra la menopauză cu 10 luni mai târziu!

Rezultatele cercetărilor in dică faptul că evoluția umană și-a continuat drumul, iar acesta este primul studiu care reușește să compare direct succesul reproductiv al indivizilor cu schimbarile psihologice, potrivit The Telegraph. În altă ordine de idei, cercetătorii au relevat că oamenii se vor schimba radical în viitor, din cauza noilor tehnologii care le invadează viața.

Tranziție majoră

Cercetătorului bri tanic Cadell Last spune că oamenii trec printr-un proces major de tranziție evoluționară, în urma căruia durata de viață se va mări. Cercetătorul de la Global Brain Institute susține că omul trece printr- o „tranziție evoluționară” majoră, care, în mai puțin de patru decenii, va face ca ființa umană să trăiască mai mult, să aibă copii la vârste mai înaintate și să se bazeze pe inteligența artificială pentru a executa sarcini mărunte, potrivit dailymail.co.uk. Unii evoluționiști susțin că oamenii vor ajunge să trăiască, în mod obișnuit, până la 120 și chiar 150 de ani, până în 2050. Cadell crede că oamenii viitorului vor ajunge la o maturitate sexuală mai târziu, lucru care are legătură cu ceea ce experții numesc teoria istoriei vieții, care încearcă să explice modul în care selecția naturală înfluențează evenimente cheie din viața unei ființe, cum ar fi reproducerea.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate