Editura Evenimentul si Capital

Femeia care a dat examen cu Iisus Hristos

Femeia cananeancă: credință, smerenie, inteligență
Autor: | | 1 Comentarii | 1702 Vizualizari

Sunt o grămadă de momente în viață când îți vine să-L bruftuluiești pe Dumnezeu, să-L bombăni, să-I ceri socoteală pentru toate necazurile și belelele care se abat peste tine. Știți starea. Ți se pare că te-a uitat, că nu-i pasă de tine, că ți-a întors spatele. Și simți cum ți se clatină credința, cum amenință să se surpe. Răspunsurile la asemenea clipe de disperare există în fragmentul de Evanghelie, care se citește duminica aceasta, despre Femeia cananeancă, soră bună cu Iov.

Iisus trece Iordanul din Galileea în ținutul Tirului și al Sidonului, locuit de oameni pe care iudeii îi considerau păgâni, deoarece se închinau la idoli. În calea alaiului ce îl însoțea în mod obișnuit pe Mântuitor se ivește o femeie care îi strigă: „Miluiește-mă, Doamne, Fiul lui David, fiica mea este rău chinuită de diavol”. Iisus, însă, nu o învrednicește cu nici un cuvânt.

El, care nu lăsa nici o cerere de milostenie neîmplinită, care răspundea tuturor provocărilor fariseilor, care până și Satanei îi dăduse replica, atunci când Îl ispitise în deșert, acum tace. În fața unei mame disperate că își știe copila în ghearele diavolului, a unei femei care, după cum i se adresase, îl recunoscuse ca Dumnezeu, Mântuitorul lumii tace.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate