Editura Evenimentul si Capital

Factura trecutului şi PREVIZIUNI NEGRE pentru anul 2016. "VINE O CRIZĂ ŞI MAI MARE decât cea din 2008!". Cei cu credite în euro ar putea trăi calvarul celor care au avut credite în franci elveţieni!

Gheorghe Piperea, practician in insolventa
Autor: | | 5 Comentarii | 15881 Vizualizari

Un reputat specialist a explicat pentru cititorii ziarului "Evenimentul zilei" cine şi unde a greşit, arătând cu degetul către importante personalităţi publice şi instituţii ale statului, dar şi ce ar trebui să facă cetăţenii pentru a reduce cât de cât efectele noii crize economice asupra traiului familiilor lor.

Bomba gata să explodeze

Săptămâna trecută am realizat un interviu mai amplu cu judecătorul Horaţiu Dumbravă, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, extinzând discuţia dincolo de graniţele sistemului judiciar, din care fac parte. Una dintre problemele discutate a fost cea referitoare la recuperarea prejudiciilor din dosare şi am fost surprinsă să aflu că "bomba" este în altă parte.

Explicaţie foto: Judecătorul Dumbravă atrage atenţia că sunt miliarde de euro din insolvenţe, pe care statul nu le mai poate recupera.

"Există această agenția de recuperare a creanțelor, acesta este rolul ei, prin identificarea bunurilor, în colobareare cu alte instutuții. Din vară va începe să acționeze. Rolul ei este să rumărească executarea silită! Dar bomba nu este aici, ci în cazurile de insolvenţă! De ce? Pentru că sunt miliarde de euro în active care nu se mai pot recupera.Din raportul UNPIR, sumele blocate în toate dosarele de insolvență se ridică la miliarde de euro. Este o bombă pentru că aceste sume nu mai pot fi recuperate. Creditorul cu cele mai mare sume de recuperat este statul , ANAF-ul. Nu se mai recuperează. Este vorba de miliarde de euro!" Cine e vinovat? "Cred că trebuie un control foarte strict al societăților din acest punct de vedere", ne-a spus magistratul Dumbravă.

Factura crizei trecute: peste 138 de miliarde de lei noi

Avocatul Gheorghe Piperea, specialist în insolvenţă, prim-vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România (UNPIR) a explicat pentru cititorii ziarului "Evenimentul zilei", situatia în materia insolvenţei persoanelor juridice, câţi bani pierde România (prin instituţiile publice care nu mai pot recupera banii de la firmele intrate în faliment, dar şi prin sectorul privat (furnizorii de utilităţi şi servicii) atins de fenomen. Specialistul în insolvenţă face radiografia crizei trecute şi prevede pentru viitor că "Va veni o criză şi mai mare decât cea din 2008", pe lângă faptul că trebuie să plătească factura crizei trecute, România urmând a fi afectată atât de criza din China, cât şi de cea a ţiţeiului care a lovit America.

Explicatie foto: Avocatul Gheorghe Piperea, prim-vicepreşedinte al UNPIR atrage atenţia asupra problemelor şi spune ce ar trebui să facă Fiscul, dar şi băncile, pe care le consideră iresponsabile.

Am pornit discuţia de la o statistică. Tabelul de mai jos ne arată evoluţia masei credale din 2009 şi până în 2014, care este îngrijorătoare, dar nici pe departe la fel de îngrijorător ca situaţia de ansamblu pe care ne-o expune specialistul.

Zeci de miliarde de lei din falimentul băncilor nu vor mai fi recuperaţi


Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate