Editura Evenimentul si Capital

FACEBOOK, peste 10 ani. Ce vrea să facă Mark Zuckerberg din rețeaua de socializare

Mark Zuckerberg a prezentat planurile sale privind reţeaua de socializare pentru următorii zece ani
Autor: | | 1 Comentarii | 1291 Vizualizari

Fondatorul şi directorul general de la Facebook, Mark Zuckerberg, le-a prezentat angajaţilor care sunt planurile sale privind reţeaua de socializare pe următorii trei, cinci și respectiv zece ani: "Ne vom pregăti pentru viitor investind agresiv".

Potrivit Business Insider, citat de Mediafax, Mark Zuckerberg şi directorul financiar al companiei, Dave Wehner, au anunţat că în următorul an Facebook va face o serie de investiţii agresive care să asigure viitorul reţelei de socializare.

Facebook îşi doreşte, astfel, ca produsele companiei  - WhatsApp, Messenger, Search, Video, NewsFeed, Oculus şi Instagram - să conecteze fiecare un miliard de utilizatori. Odată atinse aceste cifre se va trece la valorificarea agresivă a acestora.

Mesaje cu conţinut util şi relevant

Fondatorul reţelei de socializare s-a declarat mulţumit de evoluţia Instagramului, a cărui utilizare a crescut şi cu sută la sută în anumite ţări. "La nivel global, oamenii folosesc Instagram în medie 21 de minute pe zi. Este o cifră bună dacă ţinem cont de alte aplicaţii şi un semn că strategia pe care am aplicat-o este pe drumul cel bun. Obiectivele noastre pentru următorii trei ani sunt să continuăm să fim de ajutor companiilor şi să creăm valoare pentru cei din industria de marketing", spune Zuckerberg.

El menţionează că pentru a se atinge aceste obiective, Facebook va continua să asigure calitatea mesajelor publicitare şi a informaţiilor postate prin reducerea numărului celor cu un conţinut îndoielnic şi încurajarea utilizatorilor să publice mesaje cu conţinut util şi relevant.

Un miliard de utilizatori pentru WhatsApp 

O altă prioritate pentru Facebook în următorii cinci ani o reprezintă produsele Messenger, WhatsApp sau Search. "WhatsApp va continua să lucreze pentru a ajunge la un miliard de utilizatori şi noi îi vom ajuta în acest sens. De asemenea, Facebook doreşte creşterea cotei de piaţă privind publicitatea, în special pe platformele mobile", a mai spus Zuckerber.

În final, printre obiectivele Facebook pentru următorii zece ani se numără construirea următoarei celei mai mari platforme de calcul din lume şi creşterea numărul celor conectaţi la internet la nivel global prin intermediul Internet.org.

Creșterea veniturilor cu aproape 60%

Compania Facebook şi-a prezentat, marţi, rezultatele financiare pentru trimestrul al treilea, care au relevat o creştere a veniturilor de 59%, la 3,2 miliarde de dolari, de la 2,01 miliarde de dolari în intervalul corespunzător din 2013.

Publicitatea pe platformele mobile a reprezentat 66% din veniturile totale din publicitate ale Facebook, în creştere faţă de trimestrul al treilea al anului trecut, iar profitul net al companiei aproape s-a dublat în perioada iulie-septembrie, la 806 milioane de dolari, faţă de 425 milioane de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Afaceri

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate