Facebook anunță o APLICAȚIE împotriva ȘANTAJULUI și RĂZBUNĂRII cu imagini intime

Facebook anunță o APLICAȚIE împotriva ȘANTAJULUI și RĂZBUNĂRII cu imagini intime

Rețeaua socială vrea să îi împiedice pe utilizatori să răspândească poze cu foștii parteneri în ipostaze intime. „Revenge Porn", termen raspândit in mediul online, se referă la imaginile pornografice folosite pentru șantaj sau răzbunare.

Facebook a anunțat că a introdus o modalitate prin care se poate opri difuzarea de imagini explicite pe Facebook, Messenger sau Instagram. Conținutul postării trebuie întâi denunțat echipei „community operations”. Dacă imaginea este identificată ca „revenge porn”, Facebook poate folosi un software sofisticat de recunoaștere facială pentru a împiedica orice altă tentativă de a răspândi acea imagine, împiedicându-i astfel viralizarea.

„Daca cineva încearcă să răspândească imaginea după ce a fost denunțată și ștearsă, o să anunțăm persoana că încalcă politicile noastre și că am oprit tentativa de răspândire” a scris pe blog Antigone Davis, șeful departamentului de securitate al FB. „De asemenea, ne alăturăm organizațiilor de securitate pentru a oferi resurse și sprijin victimelor acestui comportament” a mai adaugat Davis.

În Marea Britanie și în Țara Galiilor promovarea de „revenge porn” este considerată faptă penală. Dar, săptămâna trecută, guvernul britanic a anunțat că, analizând jurisprudența, cei găsiți vinovați de „revenge porn” ar putea să scape de închisoare, chiar și în cazurile cele mai grave. Și dacă imaginile sunt gândite pentru a umili foștii parteneri, bărbații și femeile care se fac vinovați de această contravenție ar putea scăpa doar cu muncă în folosul comunității.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul Elizabeth Truss a promis sancțiuni mai grave împotriva hărțuirii, abuzului domestic și a tuturor comportamentelor similare, noua propunere susține că, dacă ești vinovat, dar nu ai produs daune cuantificabile, nu vei merge neapărat la închisoare.

Anunțul rețelei de socializare a fost privit ca o „un pas în directia potrivită” de Meena Kumari, de la organizația „Victim Suport”. Ea susține ca ar trebui făcut mult mai mult și pe o scară mult mai mare, inclusiv să se schimbe legea pentru a permite victimelor să primeasca aceeași protecție a identității în media ca și victimele care înaintează o plângere pentru viol.