Editura Evenimentul si Capital

A apărut un nou SPECIMEN UMAN. Cum poate fi identificat | VIDEO

Intre timp a apărut…altceva.
Autor: | | 0 Comentarii | 1114 Vizualizari

Mark Simpson este cel care a inventat termenul de "metrosexual", în 1994, într-un articol intitulat "Bărbatul din oglindă", din cotidianul ”The Independent”, dând un nou sens bărbatului independent din mediul urban. Iată însă că între timp a apărut…altceva.

Bărbaţi celebri au lansat un nou trend: retrosexualii. Astfel, Russel Crowe, Vince Vaughn, Kid Rock, Will Ferell, Jack Black, Ashton Kutcher, Orlando Bloom, Nicholas Cage, Mat Dillon, precum şi ”veteranii” Tom Hanks, Bruce Willis, Harrison Ford ori Sean Connery sunt consideraţi ca făcând parte din “gentleman`s club”, respective sunt consideraţi retrosexuali!

Potrivit specialiştilor, dacă metrosexualitatea s-a impus prin aranjarea chipului şi corpului la cosmeticiană, plus ceva accesorii, retrosexualitatea implică imaginaţie şi inteligenţă. Se mai spune că facebook-ul a lansat acest nou specimen uman, dar povestea este mult mai amplă.

Au fost degenerate

Retrosexualul este exact opusul curentului metro. Teoreticianul acestui nou trend este scriitorul şi jurnalistul David Thomas, care a dat lovitura pe piaţa devoratoare de lifestyle cu cartea „Retrosexual Manual: How to Be a Real Man“. Teza principală a cărţii este aceea că natura şi stilul de viaţă masculin au fost degenerate de pretenţiile culturale care au apărut în urma mişcării feministe, care a produs o generaţie de „metrosexuali“, bărbaţi care au preocupări legate de frumuseţea personală.

”Femeile să simtă din nou mirosul de transpiraţie şi alcool când bărbatul lor le sărută, iritându-le faţa cu barba. Astfel, sex-simboluri precum David Beckham sunt acum înlocuite de figuri mai pronunţat masculine”. Suntem avertizaţi însă că retrosexual nu înseamnă murdar, dezordonat sau neglijent. Iar mirosul puternic de tu­tun sau de whis­­ky nu constituie cerinţe obligatorii. Comentariile pline de umor ale cârcotaşilor nu au întârziat să apară: ”Unul dintre importantele avantaje ale retrosexualităţii faţă de metrosexualitate este faptul că…nu trebuie sa te razi mai jos de beregată!”.

Set de reguli

Mai mult în glumă decât în serios, circulă deja un set de reguli destinate identificării unui retrosexual: Cedează locul oricărei femei în mijloacele de transport; Plăteşte nota la restaurant, indiferent cât insistă femeia să împartă cheltuielile; Nu foloseşte mai multe produse de baie sau cosmetice decât o femeie; Face tot posibilul să ajungă la vârsta de 90 de ani cu o ţigară într-o mână şi un pahar de whisky în alta; ştie să facă un nod de cravată Windsor, dar totodată ştie să bată un cui, să folosească  bormaşina şi să ascută cuţitele de bucătărie; Poate să conducă şi pe viscol; Are cel puţin o cicatrice cu care se poate lăuda; Nu are nevoie de psihiatru; Părul cărunt şi ridurile îi stau bine. Psihologii subliniază că lumea în care trăim, fără repere exacte, i-a influenţat pe bărbaţi, care se o­rien­tează spre modele masculine ale unor vremuri în care exista mai multă siguranţă. 

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate