Editura Evenimentul si Capital

Fabrica de ceai de la Orăștie

Floare rară în economia românească: Fares a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 60 de milioane de lei şi un profit net de circa 11 milioane de lei
Autor: | | 0 Comentarii | 1148 Vizualizari

Poarta mecanizată de la intrare pare înţepenită pe poziţia „deschis”. În curte, printre clădiri, mici solarii şi depozite impresionante, mai apare câte-o zonă acoperită cu lavandă, alta cu mentă şi o alta cu gălbenele. Sunt doar de decor, pentru că plantele transformate în ceaiuri vin doar de pe câmpurile ferite de poluare și de pe cele 200 de hectare de teren din jurul Orăştiei. Nu foare aproape de oraş, ci la poalele munţilor, la marginea pădurilor ce-i acoperă

Fabrica de ceai de la Orăștie pare destul de mare, dar devine mică atunci când afli că, de fapt, aici se produc 3.500.000 de cutii de ceai pe lună. Fiecare cutie are 20 de pliculeţe. Rezultă 70.000.000 de ceşti de ceai lunar, adică 840.000.000 pe an. În cele câteva hale şi depozite se produc, în total vreo 480 de sortimente. 330 dintre ele sunt ceaiuri, iar diferenţa o reprezintă siropurile, uleiurile, capsulele şi tincturile. Jumătate din produse pleacă în cele 20 de depozite din ţară ale grupului, de unde sunt distribuite micilor comercianţi, cealaltă jumătate luând direct calea lanţurilor de hypermarket-uri. 800 de angajaţi are compania, iar 300 dintre ei lucrează în distribuţie şi vânzări.

Cum ajung în pliculețe

Traseul din fabrică începe cu depozitul în care se face recepţia plantelor aduse de pe câmp. Aici se analizează, din nou, calitatea fiecărui lot, conform celor relatate de Felicia Costa, responsabil de control al calităţii în fabrică. Menta este ţinută într-o încăpere separată a depozitului. Imaginează-ţi menta ca un lichid. Când intri aici o simţi prin toţi porii, atât de puternic şi plăcut e mirosul. Din acest depozit, plantele trec la faza de uscare, proces controlat, cu parametri diferiţi, în funcţie de fiecare plantă. După uscare, planta este din nou analizată şi certificată. Abia după aceea intră în depozitul de plante. Mai departe, planta intră în sectorul de condiţionare. Aici, manual, se îndepărtează orice element care e în plus: mici pietricele, fire din alte plante, tulpina – în cazul plantelor de la care se folosesc doar frunzele. Apoi, plantele condiţionate trec în sectorul de semifabricare unde sunt mărunţite, amestecate şi omogenizate în vrac mare pentru a fi pregătite să intre apoi pe linia de asamblare. Înainte însă, se face un nou control de calitate, după cum spun reprezentanţii fabricii. Pe linia de ambalare rolul principal îl au roboţii. Personalul de aici verifică parametrii care ţin de ambalare, în principal gramajul şi marcajele. Produsul nu este dus în depozitul de produse finite până nu este, din nou, verificat şi analizat.


Pagina 1 din 2



Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate