Fabrică de bani falși și documente false, cu protecția poliției

Fabrică de bani falși și documente false, cu protecția poliției

Un polițist din Timișoara activa ca intermediar într-o rețea care falsifica acte de identitate pentru străini. Acesta, dar și restul membrilor rețelei, au fost prinși joi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş.

Au fost efectuate opt percheziţii, inclusiv la Secția 2 Poliție Timișoara, unde active agentul, pentru destructurarea grupului infracţional organizat, specializat în activităţi de falsificare de monede şi punerea în circulaţie de valori falsificate, precum şi de falsificare de documente de identitate.

Polițistul Dragan Ilin nu numai că folosea în beneficiul rețelei accesul la baza cu datele de identitate ale Poliției Române, dar încasa și sume mari de bani pentru serviciile sale. Acesta încasa sute de euro pentur fiecare act d eindentitate falsificat.

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2015, în judeţul Timiş s-a constituit un grup infracţional organizat, specializat în activităţi de falsificare de monede şi punerea în circulaţie a acestora, din cadrul grupului făcând parte cetăţenii români S.L.C şi  I.D., agent de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş – Secţia 2 Poliţie, precum şi mai mulţi cetăţeni sârbi. De asemenea, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2015 – 2016, la solicitarea agentului de poliţie I.D., numitul B.S.P. a falsificat mai multe documente de identitate care au fost predate investigatorului sub acoperire din cadrul D.G.A. autorizat, respectiv 2 cărţi de identitate, 2 paşapoarte şi un permis de conducere”, transmit procurorii DIICOT.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procurorii efectuează cercetări faţă de un număr de 5 suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat,  falsificarea de monede, punerea în circulaţie de valori falsificate,  fals material în înscrisuri oficiale şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. Un număr de 15 persoane sunt audiate, mandatele de aducere fiind puse în aplicare de către ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş.

În cauză s-a colaborat cu autorităţile judiciare din Republica Serbia în vederea documentării activităţilor infracţionale, acţiunea beneficiind de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Jandarmeriei Române. (Foto: Adrian Pîclișan)