Editura Evenimentul si Capital

Fă ce SPUNE POPA, NU CE FACE POPA. Zeci de clerici, acuzaţi de vânzare de DROGURI, desfrâu, adulter, CURVIE, furt de MILIARDE şi DEŢINERE DE ARME. Este incredibil ce pot face FEŢELE BISERICEŞTI

Preoti judecati
Autor: | | 11 Comentarii | 1476 Vizualizari

Un număr impresionant de preoţi care au slujit la biserici din Constanţa au fost puşi pe “pauză” de Arhiepiscopia Tomisului pentru lucrurile făcute de aceştia. Aceştia sunt acuzaţi de lucruri grave de capetele bisericeşti. Printre faptele făcute, se enumeră traficul de droguri, desfrâul, adulterul, curvia, furtul a unor sume considerabile de bani sau deţinerea de arme.

Unii dintre cei care au fost achetaţi în cadrul Episcopiei, s-au reintegrate în instituţiile bisericeşti. Dar din cause diferite, alţii nu au mai putut face acest lucru. Pe lista pusă la dispoziţie de Arhiepiscopia Tomisului, se regăsesc 22 de preoţi. Dintre aceştia, şapte au fost depuşi din treapta preoţiei, iar 15 au fost caterisiţi.

 

Iată lista cu preoţii caterisiţi:

 

 

ANTOCHE COSTICĂ- fost preot la Parohia "Sf. Ștefan-Gară", Constanța

Prima judecare în Consistoriul Eparhial a fost în anul 2006 pentru urmăroarele capete de acuzare:

1. Căderea și persistența în păcatul desfrâului.

2. Hotărârea definitivă de a divorța.

3. Faptul de a se cununa a doua oară, cu o altă femeie în anul 2000, în timp ce asupra căsniciei sale nici măcar nu s-a intentat divorțul.

4. Tăinuirea propriei situații și a demnității preoției sale în fața ierarhului, deoarece, în timp ce se afla în situație de desfrâu, concomitent cununat de două ori, Centrul Eparhial l-a promovat în funcția de Inspector de Specialitate, încredințându-i cinstea de a conduce activitatea de pelerinaj în Eparhie, concomitent cu acordarea distincției bisericești de iconom stavrofor.

5. Săvârșirea Ierurgiilor și chiar a Sf. Taine a Cununiei în timp ce era deja oprit în totalitate de la oficierea celor sfinte.

6. Neascultarea de autorități, prin faptul că timp îndelungat a fost sfătuit să-și reconsidere situația propriei familii pentru a nu se ajunge la divorț. A fost sfătuit de către mai mulți colegi preoți și chiar de însuși IPS Arhiepiscop Teodosie să opteze pentru alte modalități de a proceda încât să-și mențină demnitatea de preot cu deplinătatea slujirii preoțești.

A doua judecare în Consistoriu a fost în anul 2014 pentru urmăroarele capete de acuzare:

1.Nesupunere și neascultare de autoritatea bisericească-Arhiepiscopia Tomisului, prin faptul că, fiind oprit de la săvârșirea celor sfinte (Sf. Taine și Ierurgii), a slujit Sf. Liturghie cu preoți caterisiți.

2. Schisma.

3. Apostazia, prin slujire cu caterisiți.

În prezent este afiliat la „Mitropolia Autonomă după Vechiul calendar – Episcop Gherasim”,  structură religioasă nerecunoscută de BOR și de Statul român.

 

 

BOTEZAN GABRIEL – fost preot la Sectorul de Asistență Socială al Arhiepiscopiei Tomisului.

Judecat la data de 29.03.2007 pentru imoralitate și desfrâu.

 

 

BUCICĂ GABRIEL – fost preot misionar

Judecat la Consistoriu în data de 27.03.2014, pentru îndeletnicirea cu afaceri  potrivnice chemării preoțești(dealer de etnobotanice).

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

 

 

CHIRCU TRAIAN -  fost slujitor la Capela Militară, Mangalia.

Judecat la Consistoriu la data de 11 iunie 2009 pentru următoarele capete de acuzare:

1. Gestionarea incorectă, în interes propriu, a unității bisericești în care a slujit, producând daune financiare în sumă de 272.440,06 Lei,

2. Calomnierea și acuze neîntemeiate la adresa clerului și a organelor superioare bisericești.

3. Îndeplinirea cu rea credință a îndatoririlor impuse de legiuirile bisericești.

4. Îndeletnicirea cu afaceri potrivnice chemării preoțești.

5. Neascultarea de autoritățile bisericești.

 

 

GAVRILUȚĂ IULIAN – fost preot la Parohia Viile

Judecat în 8.06.2016, pentru următoarele capete de acuzare:

1. Nerespectarea Mărturisirii (de fidelitate eclesială sau a jurământului) depuse la absolvire sau hirotonie.

2. Neascultare de autoritățile bisericești.

3. Neexercitarea slujirii preoțești, prin neoficierea Sfintei Liturghii în Duminici și sărbători.

 

 

GURIȚĂ CIPRIAN NICU– fost preot la Parohia Eforie Nord II

Judecat la data de 29 iulie 2011, pentru neascultarea şi nesupunerea faţă de organele bisericeşti superioare (Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei şi Permanenţa Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Tomisului), în legătură

cu refuzul de a accepta pedeapsa Consistoriului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, respectiv transferul disciplinar la parohia Țibrinu, pe care Arhiepiscopia Tomisului nu a putut astfel să o pună în aplicare.

În prezent este afiliat  la „Mitropolia Autonomă după Vechiul calendar – Episcop Gherasim”,  structură religioasă nerecunoscută de BOR și de Statul român.

 

 

GURIȚĂ VASILE – fost preot la Parohia Eforie Nord II

Judecat la data de 19 februarie 2009, pentru următoarele fapte:

1. Neglijență totală și rea voință în îndeplinirea îndatoririlor preoțești, atât ca administrator, cât și ca preot.

2. Provocare de tulburare și dezbinare în parohie.

3. Dezinformarea credincioșilor cu privire la situația bisericii parohiale.

4. Acuzații calomnioase la adresa organelor ierarhic superioare, inclusiv Înaltpreasfințitul Teodosie.

5. Totală neascultare față de autotitatea bisericească - nu a predat Sf. Antimis, inventarul și gestiunea parohiei, ștampila.

6. Sfidarea autorităților bisericești și a bunei rânduieli în Biserică (nu s-a prezentat la termenele citate de judecată).

7. Recidivă în ceea ce privește încălcarea disciplinei preoțești.

10. Demisia din Arhiepiscopia Tomisului și ieșirea de sub ascultarea Chiriarhului locului.

11. Separarea de Biserică prin înființare de parohie-biserică particulară.

În prezent este afiliat  la „Mitropolia Autonomă după Vechiul calendar – Episcop Gherasim”,  structură religioasă nerecunoscută de BOR și de Statul român.

 

 

GUZU CLAUDIU - fost preot la Parohia Ciocârlia de Sus

Judecat la Consistoriu pentru :

1. Neglijarea familiei și a datoriilor față de aceasta. Comportament deosebit de violent față de soția sa.

2. Părăsirea familiei și a parohiei, mutarea sa la domiciliul altei femei, cu care trăiește în păcatul preadesfrânării.

 

 

MASCAS ALEXANDRU GABRIEL– fost preot paroh la Parohia “Sf. Împărați”, Cernavodă.

Prima judecare în Consistoriu a fost în anul 2001 pentru următoarele capete de acuzare:

        A. Neascultare de autoritățile bisericești, prin:

1.      Neglijență în îndeplinirea datoriilor bisericești.

2.      Căutarea de certuri și provocarea de neînțelegeri în sânul Bisericii.

3.      Impunerea cu sila a plății serviciilor religioase.

4.      Incorectitudini săvârșite în afaceri oficiale.

Pagina 1 din 2Loading...

Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
08:39 Funeralii REGALE și Capitală „PARALIZATĂ”! Ce zone vor fi închise 20:41 O ultimă UMILINŢĂ pentru Regele Mihai. Legea NU INTERZICE prezența Coroanei de Oțel la funeralii 20:37 Regele Mihai. ADEVĂRUL CE TREBUIE ŞTIUT de români. Un general de Securitate L-A TRANSFORMAT DIN REGE ÎN DOMN. Mărturii istorice 19:30 Regele Mihai, ţinta unui DEMERS RUŞINOS AL PDSR, într-o IMAGINE-EVENIMENT, publicată în EVZ. Foto în articol 16:07 Dan Negru ATACĂ TELEVIZIUNEA după moartea Regelui Mihai. Prezentatorul A CEDAT NERVOS 14:59 FUNERALIILE REGELUI MIHAI. CFR Călători suplimentează trenurile spre Curtea de Argeș 13:15 Regele Mihai, regretat de liceenii din Constanța 18:00 TOP greșeli pe care să nu le faci la funeraliile Regelui Mihai. „Nu e actor ca să fie aplaudat, nu aplaudăm moartea...” 17:58 Nicolae TULBURĂ LINIȘTEA Casei Regale: „NU mă las VOI VENI ÎNAPOI” 11:58 Ultimele zile din viața Regelui Mihai. Mărturiile emoţionante ale maicilor care au avut grijă de Majestatea Sa până în ultima clipă 08:10 IMAGINILE unui DESTIN NEMERITAT! Cum arăta BAGAJUL cu care Regele Mihai a plecat din România - Foto 07:52 Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai ajunge miercuri în România 11:58 SCANDAL la PRIVEGHIUL Regelui Mihai! Două TELEVIZIUNI naționale se CEARTĂ lângă SICRIUL monarhului 08:08 Traian Băsescu LOVEȘTE fără MILĂ Casa Regală. Declarația care a UIMIT pe toată lumea 15:41 Nepoata NECUNOSCUTĂ a Regelui Mihai. O poveste cu PRINȚESE 20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ

Articole salvate