Editura Evenimentul si Capital

Extraordinar omagiu pentru Ingrid Bergman | VIDEO

Data de 29 august are o dublă semnificație în destinul neuitatei Ingrid Bergman
Autor: | | 0 Comentarii | 543 Vizualizari

Data de 29 august are o dublă semnificație în destinul neuitatei Ingrid Bergman, marcând atât nașterea ei, în 1915, în capitala Suediei, cât și dispariția sa, în 1982, la Londra.

Cei patru copii ai actriței suedeze Ingrid Bergman au asistat luni, la Stockholm, la prezentarea unui documentar despre celebra lor mamă, laureată de trei ori a premiului Oscar, de la a cărei naștere se vor împlini o sută de ani la 29 august, scrie ziarul spaniol ABC.

Intitulată 'Ingrid Bergman — In her own words' ('Ingrid Bergman — în propriile ei cuvinte'), pelicula este semnată de suedezul Stig Björkman și a fost difuzată în luna mai, în cadrul celei de-a 68-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, pe al cărui afiș oficial apărea figura emblematicei artiste, 'stea a Hollywood-ului și, totodată, imagine a neorealismului italian'.

Filmul încearcă să fie 'un portret bogat și multicolor al acestei extraordinare ființe', a declarat regizorul, care a avut acces la documente inedite — jurnale, scrisori, note, fotografii, filme — pe care le prezintă și în documentar.

Dorind să ofere o imagine cât mai completă a interpretei din 'Casablanca', pelicula conține și mărturii ale copiilor lui Ingrid Bergman: Pia Lindstrom, născută la Stockholm, din căsătoria cu neurochirurgul suedez Petter Lindstrom, și ceilalți trei, veniți pe lume la Roma, în timpul mariajului cu regizorul italian Roberto Rossellini: Isabella Rossellini și gemenii Isotta și Roberto Rossellini. 
Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate