Editura Evenimentul si Capital

Expoziția Internațională de Artă Contemporană „București în Arte”, la Galeria Romană

10-03/297e56937ac350a4dfbfd39559903cef-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 242 Vizualizari

Galeria din centrul Capitalei are plăcerea de a vă invita la un nou vernisaj, marți, 19 iunie, ora 19.00 la vernisajul Expoziției care reunește lucrări din întreaga lume.

Invitat special al evenimentului este artistul plastic Georgeta Ștefănescu, un vechi prieten al Galeriei Romane. Locul ideal pentru Expoziția Internațională de Artă Contemporană „București în Arte“, curatoriată de Sabrina Falzone, în colaborare cu mișcarea artistică spaniolă „Art Nou“, este Galeria Romană situată în piața cu același nume, din București.

Un critic de artă Italian la București

Criticul italian de artă Sabrina Falzone, curatorul expoziției de la Galeria Romană, ne va explica de ce această expoziție și de ce a fost aleasă această locație. Proiectul expozițional se dorește a fi un dialog între diferite expresii artistice inspirate de arta din diverse părți ale lumii. Nu fragmentarea, ci unitatea și dialogul sunt cuvintele-cheie ale acestei expoziții. În onoarea Centenarului pe care România îl sărbătorește în acest an, Georgeta Ștefănescu este invitatul special pentru ţara noastră.

O sală întreagă din galerie este dedicată cercetării artistice a Georgetei Ștefănescu, care prezintă o colecție de lucrări în memoria soțului ei. Invitatul de onoare pentru Italia este Monica Folegatti, cunoscut sculptor italian, care îmbogăţește expoziția cu o sculptură impresionantă intitulată „Dreda“, realizată în teracotă și cupru.

Concert excepțional

Artistul Giovanni Imparato va susţine un recital muzical live, care se inspiră din lucrările expuse într-o împletire unică de artă și muzică. Prin percuție, muzicianul profesionist creează o punte de conexiune multiculturală cu artele vizuale. Muzica lui devine „o deflagrație de lucru bidimensională“, după cum este menționat chiar de Giovanni Imparato, artistul napoletan fiind unul dintre cei mai importanți experți ai patrimoniului afro-cubanez. Absolvent ca „Maestru de Artă“, acesta este fascinat de practica compozițională a „musica istantanea“, bazată pe inspirație și conceptul de improvizație.

Artă spaniolă, italiană, elvețiană și austriacă

O parte a expoziției este dedicată artei spaniole, reprezentată de Julio Saldaña Manero și de grupul artistic „Art Nou”, format din: Cinta Agell, Esther Arnuelos, Rosalia Colomer, Esperança Garcia, Fina Gimenez-Checa, Clara Gràcia, Higuera, Alicia Miner, Nietto , Ana Solanas și Andres Vijande.

O altă parte a expoziției este dedicată artei italiene cu lucrările sculptorilor Monica Folegatti, Chiara Rossato și Daniela Rancati, între alţi artiști italieni precum Giuseppina Taddei, Liana Degan, Daniela Giovannetti, Silvio Natali, Massimo Rivenci, Moirym și Carmela Scialò.

O lucrare de Jeannette Rütsche, artistă de origine elvețiană, se inspiră din filozofia orientală, cu referire specială la înțelepciunea chineză. În cele din urmă, din Austria sosesc picturi de Roswitha Schablauer, din Belgia vin lucrările lui Frans Frengen și din Franța cele ale Florencei Pages.

Acest eveniment reunește arta din diverse părţi ale lumii, întărind conceptele de unitate și dialog între popoare și culturi. Așadar, nu ratați o seară minunată, o seartă a dialogului între arte și între creații.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X