Editura Evenimentul si Capital

Expoziție de ouă de dinozaur, vechi de 65 de milioane de ani, fosile de mastodont și roci vulcanice

ouă de dinozaur
Autor: | | 0 Comentarii | 96 Vizualizari

Expoziția cuprinde roci impresionante , precum Dacit, o rocă vulcanică unică al cărui nume provine de la denumirea fostei provincii Dacia fosile unicat , inclusiv oasele celui mai mare animal zburător din lume - Hatzegopteryx thambema – denumit astfel după regiunea Hațeg în care a fost descoperit, ouă reale de dinozaur vechi de 65 de milioane de ani și multe alte exponate descoperite pe teritoriul României, cum este și cazul scheletului aproape complet de mastodont descoperit la Racoșul de Sus.

Dino Parc Râșnov a lansat, în premieră, „DinRo Expo”, o colecție inedită de exponate 100% românești.

Expoziția cuprinde roci impresionante , precum Dacit, o rocă vulcanică unică al cărui nume provine de la denumirea fostei provincii Dacia fosile unicat , inclusiv oasele celui mai mare animal zburător din lume - Hatzegopteryx thambema – denumit astfel după regiunea Hațeg în care a fost descoperit, ouă reale de dinozaur vechi de 65 de milioane de ani și multe alte exponate descoperite pe teritoriul României, cum este și cazul scheletului aproape complet de mastodont descoperit la Racoșul de Sus.

Expoziția va putea fi vizitată până în data de 18 decembrie și este realizată în parteneriat cu Universitatea București, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Institutul Geologic Român, Muzeul Național Secuiesc și Muzeul Județean de Istorie Brașov.

„Prin această expoziție, lansată în contextul Zilei Naționale a României, vrem să transmitem, împreună cu partenerii noștri, un mesaj unitar legat de rolul educației și al cercetării științifice pentru dezvoltarea culturală a societății românești. Dorința noastră este să le prezentăm vizitatorilor nu doar fragmente de istorie, ci și motive de mândrie față de o colecție de exponate unicat care acum sunt mai cunoscute și apreciate la nivel mondial decât în România”, a declarat Adrian Apostu, managerul parcului care găzduiește expoziția.

„ Am realizat că, dacă ne unim forțele, putem face lucruri însemnate împreună. Ne bucurăm să aducem aici o parte din colecțiile Muzeului Antipa, care sperăm să atragă cât mai mulți iubitori de știință, de natură și de frumos“, a afirmat Dr. Luis Ovidiu Popa, Director General al Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

„Ce prilej mai bun decât Ziua Națională a României putem avea pentru a lansa o astfel de expoziție? Este o ocazie extraordinară pentru români, prin intermediul căreia să conștientizeze valorile naturale ale  pământului pe care sălășluim. Avem o istorie  atât de bogată, încât e păcat  să se piardă din vedere bogatiile naturale, care trebuie  cunoscute și protejate.  Mă bucură varietatea exponatelor prezentate de instituțiile  implicate, care au transformat idea acestei expoziții în realitate”, a precizat profesorul Dan Grigorescu de la Universitatea din București.

Dino Parc Râșnov găzduiește 50 de reproduceri ale unor dinozauri în mărime naturală, atestați științific. 
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate