Moarte și teroare în Los Angeles: Dar primarul taie bugetul LAPD

Moarte și teroare în Los Angeles: Dar primarul taie bugetul LAPD

Omuciderile au crescut cu 250% în Los Angeles, iar numărul victimelor împușcăturilor a crescut cu 56%, în săptămâna trecută, care a coincis cu protestele Black Lives Matter.

Aceste cifre au fost date publicității de conducerea Departamentului de Poliție din Los Angeles.

Explozia numărului de crime din Los Angeles nu este singulară, scrie Breitbart, acest fenoment înregistrându-se și în alte orașe americane, în aceeași săptămână fatidică 31.05 – 6.06, când protestele care au ca pretext moartea lui George Floyd au cuprins toată America.

În Chicago, de pildă, data de 31 mai a reprezentat ziua cea mai neagră din ultimii șaizeci de ani ai istoriei orașului, când s-au înregistrat 18 persoane ucise.

Crimele au escaladat în bună măsură din cauză că brigăzile depoliție, care în mod normal ar fi avut misiunea să patruleze cartierele, au fost mobilizate pentru a apăra zonele centrale și magazinele vizate de jefuitori.

Ironia soartei face ca bilanțul negru din Los Angeles să coincidă cu anunțul făcut de primarul Eric Garcetti (foto), că bugetul Departamentului de Poliție al orașului va fi redus cu 150 de milioane de dolari, acești bani urmând să fie direcționați către domeniul asistenței sociale pentru „comunitățile de culoare”.

Reducerea bugetului LAPD a venit ca urmare a apelurilor care se fac auzite în tot mai multe orașe ale Statelor Unite, de „reducere a finanțării poliției” („Defund the Police”) sau, pur și simplu de desființare totală a poliție („Abolish the Police”).

În Minneapolis, unde a avut loc moartea lui George Floyd, în timpul operațiunii de reținere de către poliție, consiliul local a anunțat „dezmembrarea” poliției, urmând ca aceasta să fie refăcută după alte principii.

Consiliul local din Minneapolis nu a putut oferi detalii despre aceste principii și despre cum va funcționa „poliția viitoare”, afirmând că vor avea loc consultări cu cetățenii.

Nu au fost oferite răspunsuri nici la întrebările timide dar perfect logice ale unei mari părți a populației orașului, despre cine îi va asigura acesteia protecția sau unde trebuie să sune, în noile condiții, o persoană a cărei viață sau proprietate se află în pericol