Editura Evenimentul si Capital

Explozia SATANISMULUI: Penurie de EXORCIŞTI la Vatican. Avalanşă de oameni care se plâng că sunt CONTROLAŢI de Demoni

Autor: | | 7 Comentarii | 1166 Vizualizari

Biserica Catolică se confruntă cu o avalanşă de solicitări de exorcizare, din partea unor oameni care experimentează satanismul sau alte practici oculte.

Este vorba de o adevărată „stare de urgenţă”, se plânge Valter Cascioli, psiholog şi consilier al Asociaţiei Internaţionale a Exorciştilor, sprijinită de Vatican. Acesta a afirmat pentru La Stampa că, din cauza amplorii luate de satanism, numărul de preoţi exorcişti necesari este insuficient:

„Penuria de exorcişti a creat o adevărată stare de urgenţă. Există o urgenţă pastorală, ca urmare a creşterii considerabile a numărului de posedări diavoleşti cu care se confruntă preoţii exorcişti.”

Şi Cascioli a detaliat pericolul reprezentat astăzi de satanism:

„Numărul de exorcişti a crescut în ultimii ani, însă tot nu este suficient pentru a face faţă situaţie dramatice care afectează mai ales tinerii care folosesc prea mult internetul.”

Expertul italian a afirmat că este nevoie de înfiinţarea de către Biserica Catolică a unui colegiu sau a unei universităţi anti-satanism pentru pregătirea preoţilor exorcişti.

„Acum nu există o instuţie de pregătire la nivel universitar. Avem nevoie de o abordare interdisciplinară, în care ştiinţa să colaboreze cu religia, iar psihiatrii să lucreze împreună cu demonologii şi exorciştii.”

Şi Biserica Catolică din Marea Britanie a anunţat o sporire considerabilă a exorcismelor, având drept principale cauze fenomenul Harry Potter, alcoolismul şi pornografia.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate