Nord-coreenii, supărați: 10.000 de militari sud-coreeni și 5.200 americani participă la KEY RESOLVE

Nord-coreenii, supărați: 10.000 de militari sud-coreeni și 5.200 americani participă la KEY RESOLVE

Coreea de Sud şi Statele Unite ale Americii au lansat, azi, exerciţii anuale comune, a anunţat agenţia sud-coreeană Yonhap.

La exerciţiile denumite „Key Resolve”, care au loc până pe 6 martie, participă aproape 10.000 de militari sud-coreeni şi 5.200 de militari americani, dintre care 1.100 provin de la bazele americane desfăşurate în alte ţări.

În aceeaşi zi, cele două părţi lansează exerciţiul Foal Eagle care se încheie pe 18 aprilie şi la care vor lua parte 7.500 de militari americani, informează Ria Novosti, citată de Agerpres.

Anterior, Comitetul nord-coreean pentru reunificare paşnică a patriei a cerut anularea exerciţiilor comune între forţele militare sud-coreene şi cele americane. Comitetul a comparat aceste exerciţii majore un „o declaraţie de război” şi a cerut anularea lor, subliniind în acelaşi timp că aceste manevre anuale împiedică o reluare a legăturilor între cele două Corei. Seulul şi Washingtonul au refuzat, cu toate acestea, să răspundă cererii insistente a Phenianului, subliniind că este vorba doar despre un exerciţiu de antrenament care are loc în fiecare an cu scopul îmbunătăţirii capacităţii de apărare a Peninsulei Coreene.

Ne puteți urmări și pe Google News