Exclusiv EVZ - Strada își face partid

Exclusiv EVZ - Strada își face partid

Mișcările de stradă din ultimele luni,care au dus la abrogarea celebrei Ordonanțe de Urgență cu nr. 13 a Guvernului, nasc o nouă forță politică. Mai mulți activiști care au manifestat zilnic împotriva Cabinetului Grindeanu și a liderului PSD Liviu Dragnea au început deja să se organizeze în vederea formării unui nou partid, care să-i reprezinte pe cei care și-au spus doleanțele în stardă în zeci de orașe.

EVZ a aflat că inițiatorii noii mișcări politice se întâlnesc de obicei marțea la un celebru hotel din Capitală, Marshall, al cărui patron este Mihai Antonescu. 

"Oamenii și-au dat seama că nu pot schimba din temelii clasa politică,dacă nu ajung în forul de decizie, acolo unde se fac legile, adică în Parlament. Au decis acum câteva săptîmâni să se organizeze într-un partid politic, care să se bată la alegerile viitoare", au spus, pentru EVZ, cei care compun echipa de organizare a partidului.

Munca la noul partid este destul de avansată, întrucât fondatorii au deja și două propuneri de siglă și o variantă de statut. Noua formațiune s-ar putea numi Partidul Mișcarea Națională #Rezist.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacian Cioloș ezită să se alăture mișcării

Organizatorii noului partid caută de zor și o persoană care să fie președintele formațiuni. Liderii mișcării au avut mai multe discuții cu fostul premier Dacian Cioloș dar că acesta ezită deocamdată să li se alăture, potrivit surselor EVZ. Cioloș nu a dat încă un răspuns ferm, în ceea ce privește viitorul său politic.

"Nu a zis nici DA nici NU. Deocamdată își organizează treburile la asociația sa. Vom mai discuta cu el să vedem ce a decis. În caz contrar, căutăm un alt lider marcant sau ne gândim serios să alegem pe unul dintre noi. Să fie o persoană nouă",mai spun sursele EVZ. 

 Ce își propune PMNR  

PMNR are ca scop dezvoltarea României și creșterea substanțială a nivelului de trai al tuturor  românilor și naționalităților conlocuitoare, având că punct central  PROCLAMAȚIA DE LA BUCUREȘTI și doleanțele cetățenilor, exprimate public prin manifestații, cereri și petiții.